Πέμπτη 14 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ψάρια με... ετικέτα

Να γνωστοποιήσει στο καταναλωτικό κοινό ότι από 25 του Ιούλη έχει υπογράψει υπουργική απόφαση με βάση την οποία τα ψάρια θα φέρουν προσεχώς... ετικέτα αναγνώρισης, φρόντισε χτες ο Γ. Δρυς, διά ανακοινώσεώς του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα αλιευτικά προϊόντα θα μπορούν να διατίθενται στη λιανική πώληση, ανεξάρτητα από τη μέθοδο εμπορίας, μόνον εφόσον συνοδεύονται από κατάλληλη ετικέτα ή επισήμανση που θα αναφέρει: Την εμπορική ονομασία του είδους. Τη μέθοδο παραγωγής, δηλαδή θα αναγράφεται η φράση «αλιευμένο» για προϊόν αλιείας από τη θάλασσα, ή «αλιευμένο σε γλυκά νερά» για προϊόν αλιείας λιμνών και ποταμών ή «υδατοκαλλιέργειας» για προϊόντα καλλιέργειας υδρόβιων οργανισμών. Τη ζώνη αλίευσης, δηλαδή για προϊόντα που αλιεύονται στη θάλασσα π.χ. Μεσόγειος, για προϊόντα που αλιεύονται σε γλυκά νερά ή υδατοκαλλιέργειας το κράτος - μέλος ή την τρίτη χώρα προέλευσης ή καλλιέργειας του προϊόντος.

Τώρα ποιος μηχανισμός και ποιο προσωπικό θα ελέγχει τις ετικέτες, όταν αυτές μπουν στα ψάρια και ποιος φορέας θα εγγυάται ότι οι καταναλωτές θα τρώνε αυτό που διαβάζουν στις ετικέτες, είναι ένα θέμα, επίσης, που ο Γ. Δρυς σκέφτεται να λύσει προσεχώς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ