- «Τυπωθήτω» - Γιώργος Δαρδανός): Γεώργιος Δ. Καψάλης «Τα παιδιά των πεύκων» (αφήγημα για τη ζωή και την παράδοση των Σαρακατσάνων, για την ομορφιά της φύσης και της λαλιάς τους. Ο συγγραφέας, καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών δίνει στο τέλος του βιβλίου του και σαρακατσάνικο γλωσσάρι).
- Γαβριηλίδης: Γιάννης Δάλλας «Η σημασία και η χρήση ενός συμβόλου: Η «Μαϊμού» στα κείμενα του Βάρναλη» (μελέτη, με επίκεντρο τη συμβολική «Μαϊμού» στο έργο του Βάρναλη «Το φως που καίει»). Αλέξης Ζήρας «Η συνάντηση Λέον Τρότσκι - Αντρέ Μαρλό (ένα χρονικό)» (μελέτη του γνωστού ιστορικού της λογοτεχνίας) για τη γνωριμία και επαφή των Τρότσκι - Μαρλό). Θεοδωρής Καλλιφατίδης «Ενα απλό έγκλημα» (μυθιστόρημα).
- «Scripta»: Μπερνάρ - Ανρί Λεβί «Σκέψεις για τον πόλεμο (Το κακό και το τέλος της Ιστορίας)» (μετάφραση Εφη Κορομηλά) (ποικίλης θεματολογίας κείμενα για διάφορες περιοχές του κόσμου και διάφορους πολέμους). Πασκάλ Λαμί «Η Ευρώπη στην πρώτη γραμμή» (μετάφραση Λήδα Παλλαντίου, πρόλογος Γ.Α. Παπανδρέου, οικονομική μελέτη).
- «Πόλις»: Γιάννης Βούλγαρης «Η πρόκληση της ηγεμονίας (Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Παγκοσμιοποίηση)» (μελέτη).
- Σάκκουλας: Αντώνης Μανιτάκης «Το Σύνταγμα του 2001 και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» (μελέτη που αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση, στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τη Βιοϊατρική, στην Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, στο Συνήγορο του Πολίτη και στον Εκλογικό Νόμο).
- «Εστία»: Παναγιώτης Κανελλόπουλος «Μεταφυσικής προλεγόμενα (Ο άνθρωπος, ο κόσμος, ο θεός)» (το έργο αυτό του Π. Κανελλόπουλου μπορεί να θεωρηθεί ως ο τρίτος τόμος του δίτομου έργου του «Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος»). «Παπικάνος (Ο δικηγόρος)» (αυτοβιογραφικό βιβλίο του Αιμίλιου Παπιανού).
- Παπαζήσης: Στη σειρά «Η μαρτυρία της κινηματογραφικής εικόνας», σε συνεργασία με την Υπηρεσία Διπλωματικού Αρχείου του ΥΠΕΞ, κυκλοφόρησε ο τόμος «Πραγματικότητα και μύθος στο καλλιτεχνικό έργο του Λευτέρη Ξανθόπουλου» (επιμέλεια Φωτεινή Τομαή - Κωνσταντοπούλου). Δημήτρης Ν. Χρυσοχόου «Θεωρία της ευρωπαϊκής Ενοποίησης» (μελέτη) Παναγιώτης Ρέππας «Οικονομική ανάπτυξη (θεωρίες και στρατηγικές, Α΄, Β΄ τόμος)» (μελέτη).
- «Κοχλίας»: Γιώργος Ζερβουλάκος «εν Τριπόλει 1949) (Το δεύτερο μυθιστόρημα, με μνήμες του εφηβικές από την Τρίπολη, του γνωστού σκηνοθέτη). Γιώργος Θ. Γιαννόπουλος «Το μαύρο βιβλίο» (το πρώτο μυθιστόρημα του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού «Ενεκεν». Το βιβλίο μέσα από έναν νεανικό έρωτα παρακολουθεί την ελληνική ιστορία του 20ού αιώνα) Δημήτρης Σ. Τζανέτος «Ενας τέκτων θυμάται 1973 - 2003» (το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα που αναφέρεται στον τεκτονισμό). Θανάσης Σταυρακάκης «Αντιθέσεις» (φωτογραφικό λεύκωμα από τα τελευταία δέκα χρόνια δημιουργίας του φωτορεπόρτερ. Πράγματι οι φωτογραφίες του Θ. Σταυρακάκη, τοποθετημένες σε αντικριστές σελίδες δίνουν εύγλωττες εικόνες των αντιθέσεων που παρουσιάζει η ελληνική κοινωνική πραγματικότητα σε όλους τους τομείς: πολιτική, ιδεολογία οικονομία, παιδεία, πολιτισμό, στέγη, συγκοινωνίες κλπ.).
- «Ενάλιος»: Χεσούς Σάντσεθ Αδαλίδ «Το φως της Ανατολής» (μετάφραση Τιτίνα Σπερελάκη, ιστορικό μυθιστόρημα για την ελληνιστική εποχή).
- Καλέντης: Μίκα Βάλταρι «Ιωάννης Αγγελος» (μετάφραση Μαρία Μαρτζούκου, ιστορικό μυθιστόρημα για την Ενωση των Εκκλησιών και την άλωση της Κωνστατινούπολης).
- «Εξάντας»: Γκουστάβο Μαρτίν Γκάρθο «Η κοιλάδα των ξωτικών» (μετάφραση Μελίνα Παναγιωτίδου μυθιστόρημα). Αμίν Ζαούι «Ιπποφορβείο γυναικών» (μετάφραση) Εφη Κορομηλά, μυθιστόρημα).
- Ψυχογιός: Ιουστίνη Φραγκούλη - Αργύρη «Πετάει, πετάει το σύννεφο» (μυθιστόρημα). Μελίκα Κουρμπαρέλη «Πες ναι, τώρα» (μυθιστόρημα).
- «Οξύ»: Χριστίνα Οικονομίδου «Ταπί και ψύχραιμος» (χιουμοριστικός «οδηγός» για τους μη έχοντες εισόδημα).
- «Αγκυρα»: Ελένη Γκίκα «Το αίνιγμα του άλλου» (μυθιστόρημα), «Μάρκος Ζέρβας» «Finos Film 1939 - 1977. O μύθος και η πραγματικότητα» (η κινηματογραφική ιστορία της Finos Film). Λίτσα Ψαραύτη «Ο Θωμάς» (παραμύθι για παιδιά με θέμα τους ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Εικόνες Σπύρος Γούσης).
- «Πόρφυρας» (περιοδικό λογοτεχνίας Κέρκυρας, τεύχος 107, με αφιέρωμα στον ποιητή και πεζογράφο Νάνο Βαλαωρίτη.
- «Διαβάζω» (μηνιαία επιθεώρηση του βιβλίου, τεύχος 439, 440, 441).