Τετάρτη 20 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
«Ολα καλά» λέει η ΔΟΕ

«Ολες οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν», σημείωσε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς του 2004, Ντένις Οσβαλντ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που θέτουν ερωτηματικά για την ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων στην Αθήνα. Η συνέντευξη, στην οποία παρευρέθηκε και ο Ζιλμπέρ Φελί, εκτελεστικός διευθυντής της ΔΟΕ, πραγματοποιήθηκε μετά από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τις επισκέψεις των δύο μελών της ΔΟΕ σε αθλητικές εγκαταστάσεις και αφού ολοκληρώθηκαν οι πέντε από τους επτά δοκιμαστικούς αγώνες. Ετσι, μέσω του Οσβαλντ, η ΔΟΕ που αποτελεί και τον τοποτηρητή των συμφερόντων των πολυεθνικών που εκμεταλλεύονται τους Ολυμπιακούς, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προετοιμασία.

Ο Οσβαλντ είπε ότι το σχέδιο για την ασφάλεια προχωρά κανονικά και πως η ασφαλής διεξαγωγή των αγώνων είναι προτεραιότητα των διοργανωτών. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα μπορεί να οργανώσει μαγικούς αγώνες», βασιζόμενος σε θετικά σχόλια αθλητών που συμμετείχαν στις δοκιμαστικές διοργανώσεις. «Οι δοκιμαστικοί αγώνες εξελίχθηκαν αρκετά καλά. Η πρόοδος που σημειώθηκε τους τελευταίους δύο μήνες προκαλεί μεγάλη εντύπωση», σημείωσε.

Αίσθηση προκάλεσε η έντονη διάθεσή του να παρουσιάσει ασήμαντα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που εντοπίστηκαν, με χαρακτηριστική την περίπτωση του κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά. «Τα ζητήματα που προέκυψαν είναι μικρής σημασίας, και εύκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν», σημείωσε. «Πρέπει να είστε περήφανοι οι Ελληνες για τις δοκιμαστικές διοργανώσεις που έγιναν», δήλωσε από τη μεριά του ο Ζιλμπέρ Φελί.

Οσον αφορά το τραμ και τον προαστιακό, είπε ότι «δεν υπάρχει καμία ανησυχία», ενώ παραδέχτηκε ότι «πρέπει να γίνει η απαιτούμενη προσπάθεια» για τα έργα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

  • Ενοχλημένος από το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν» που τον παρουσιάζει να καταλογίζει στις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας έλλειψη συνεργασίας και μυστικοπάθεια, εμφανίστηκε ο Αμερικανός σύμβουλος ασφαλείας της «Αθήνα 2004», Πίτερ Ράιαν. Με δήλωσή του ισχυρίζεται πως του αποδόθηκαν δηλώσεις που ποτέ δεν έκανε.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ