Παρασκευή 22 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Τηλεόραση
Στην «αναμονή» τα ΠΔ για τις άδειες

Στην Προεδρία της Δημοκρατίας, προκειμένου να υπογραφούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, βρίσκονται τα ΠΔ που αφορούν τους «όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών ίδρυσης εγκατάστασης και λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης», καθώς και των ραδιοφωνικών σταθμών.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης έχει δηλώσει πως το ΕΣΡ έχει κάνει ήδη την προεργασία για την προκήρυξη τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας. Προς το παρόν, πάντως, το ΕΣΡ δεν είχε στα χέρια του έστω τα σχέδια των ΠΔ, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά από τη γνωμοδότηση του ΣτΕ και τις προσαρμογές που ενδεχομένως έγιναν από τον υπουργό Τύπου Χρήστο Πρωτόπαππα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ΣτΕ είχε αποστείλει τις σχετικές γνωμοδοτήσεις στον υπουργό Τύπου στις 29 Μάη του 2003, προκειμένου ο Χρήστος Πρωτόπαππας, αφού κάνει τις «απαραίτητες προσαρμογές», να προχωρήσει στην έκδοση των ΠΔ. Ο υπουργός Τύπου υπέγραψε τα ΠΔ για τους όρους χορήγησης των αδειών στις 28 Ιούλη του 2003 και τα απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να υπογραφούν από τον Κ. Στεφανόπουλο και στη συνέχεια να δημοσιευτούν στην «Εφημερίδα της Κυβέρνησης».

Εν αναμονή, λοιπόν, των ΠΔ, βρίσκεται το ΕΣΡ, αλλά είναι αμφίβολο εάν οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας δοθούν πριν από τις εκλογές.

Το ΕΣΡ, από την άλλη πλευρά, έχει να συνεδριάσει από τις 29 Ιούλη και όπως φαίνεται μέσα στον Αύγουστο δε θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ολομέλειάς του. Αλλωστε, αναμένεται τις αμέσως επόμενες μέρες να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μετακόμισης των υπηρεσιών του ΕΣΡ σε νέο κτίριο και συγκεκριμένα στο παλαιό κτίριο του ΑΣΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ