Παρασκευή 22 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιά στις Φιλιάτες

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι χτες το βράδυ πυρκαγιά στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η φωτιά ξεκίνησε στις 1.30 το μεσημέρι σε δασική έκταση, ενώ στην προσπάθεια πυρόσβεσης συμμετείχαν πεζοπόρο τμήμα 46 πυροσβεστών και τα πληρώματα εφτά οχημάτων. Επίσης ένα ελικόπτερο και δυο αεροπλάνα.

Στα όρια των νομών Λακωνίας και Αρκαδίας στη θέση Κολίνες ξέσπασε χτες πυρκαγιά στις 1.55 το μεσημέρι. Η φωτιά ελέγχθηκε μερικά στις 6 μ.μ. Οι φλόγες κατέστρεφαν δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή, όπου ήταν αδύνατον να επέμβουν οι επίγειες δυνάμεις. Στον τόπο επιχείρησαν εννέα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Επίσης 48 πυροσβέστες με 16 οχήματα, καθώς και τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Σε εμπρησμό αποδίδουν κάτοικοι και φορείς της Σάμου την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στις 9.40 μ.μ., στην περιοχή που βρίσκεται μεταξύ του Ποταμιού Καρλοβάσου και της Πλάκας Κοσμαδαίων. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο χτες το πρωί με άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, την κινητοποίηση των κατοίκων και τις ενισχύσεις που έφτασαν από την Αθήνα. Κατέστρεψε πάνω από 300 στρέμματα πευκοδάσους, απειλώντας το Δρυμό Σεϊτάνι, χωρίς, ευτυχώς να πλησιάσει σε κατοικημένες περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ