Τετάρτη 27 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Τηλεόραση
ΕΣΗΕΑ
Καταγγέλλει τις απολύσεις στο ΣΚΑΪ

Τις συνεχιζόμενες απολύσεις δημοσιογράφων από το ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» καταγγέλλει με χτεσινή του ανακοίνωση το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για «παρεμβάσεις», «υποδείξεις» και «συμφέροντα», τα οποία όπως τονίζει δεν είναι «μόνον ελληνικά».

Εν μέσω θερινών διακοπών, τονίζεται στην ανακοίνωση, απολύθηκαν οι συνάδελφοι Λυκούργος Κομίνης, Ειρήνη Αναστασοπούλου και Δημήτρης Πετρόπουλος. Οι απολύσεις αυτές «ήρθαν να προστεθούν σ' αυτές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα», όπως η περίπτωση του Κώστα Σπυρόπουλου. Οι απολύσεις αυτές δείχνουν ότι η «ιδιοκτησία του σταθμού επιχειρεί ένα "ξεκαθάρισμα", όχι βέβαια για λόγους λειτουργικούς, αλλά κατόπιν παρεμβάσεων και υποδείξεων για την εξυπηρέτηση εξωδημοσιογραφικών συμφερόντων - όχι μόνον ελληνικών».

Η ΕΣΗΕΑ έχει καταγγείλει επανειλημμένα τις «παρεμβάσεις των διαφόρων κέντρων εξουσίας που επιχειρούν να ποδηγετήσουν την ενημέρωση του ελληνικού λαού». Οι νέες απολύσεις στο ΣΚΑΪ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έγιναν παρά τις διαβεβαιώσεις του διευθυντή του σταθμού για εργασιακή ειρήνη.

Για μία ακόμη φορά η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι ο συγκεκριμένος σταθμός παραβιάζει το νόμο, ο οποίος ρητά αναφέρει πως «διευθυντής του σταθμού πρέπει να είναι μέλος της οικείας Ενωσης», δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΕΣΗΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ