Τετάρτη 27 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Τηλεόραση
Πρόστιμο για τους «εξορκισμούς»

Το ΕΣΡ αναμένει τα ΠΔ για την προκήρυξη αδειών

Τσουχτερά θα «πληρώσει» το ALTER τους.. εξορκισμούς, αφού το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όπως είπε χτες ο πρόεδρός του Ιωάννης Λασκαρίδης, επέβαλε πρόστιμο στον τηλεοπτικό σταθμό ύψους 100.000 ευρώ. Το πρόστιμο επιβλήθηκε στη συνεδρίαση της ολομέλειας του ΕΣΡ που πραγματοποιήθηκε στις 19 Αυγούστου. Το ALTER είχε παρουσιάσει στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων στις 11 και 18 Ιούνη εξορκισμούς μέσα σε εκκλησία. Ο τηλεοπτικός σταθμός παραβίασε κανονισμό του ΕΣΡ, σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται οι τηλεοπτικοί σταθμοί να προβάλουν σκηνές που «δημιουργούν έξαψη στο κοινό».

Σε σχέση με την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ αναμένει ακόμη τα ΠΔ, τα οποία δεν έχουν υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν έχουν δημοσιευτεί στην «Εφημερίδα της Κυβέρνησης». Ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι το ΕΣΡ είναι έτοιμο για τις προκηρύξεις και ότι από τη στιγμή που δημοσιευτούν τα ΠΔ θα έχει τη δυνατότητα μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο να εκδώσει τις προκηρύξεις για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μπορεί, βέβαια, το ΕΣΡ να έχει την πρόθεση να προχωρήσει στην προκήρυξη αδειών, είναι όμως αμφίβολο εάν η κυβέρνηση ενόψει εκλογών είναι διατεθειμένη να ξεκαθαρίσει το αδιάφανο τηλεοπτικό τοπίο και να σταματήσει τα «παιχνίδια» με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Προς το παρόν, πάντως, το ΕΣΡ δεν έχει στα χέρια του τα ΠΔ έτσι όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τις παρεμβάσεις του ΣτΕ και του υπουργού Τύπου Χρήστου Πρωτόπαππα. Θα πρέπει, επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση με νόμους και ΠΔ κρατά μέσω του υπουργείου Τύπου και των συναρμόδιων υπουργείων, όπως των Μεταφορών «άσους στο μανίκι», προκειμένου στην ουσία να έχει τον κύριο λόγο για τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές άδειες και το χρόνο που αυτές θα δοθούν.

Το ΕΣΡ στη χτεσινή του συνεδρίαση ασχολήθηκε και με ραδιοφωνικούς σταθμούς που ζητούν την εξέταση αίτησης για άδεια δορυφορικής σύνδεσης. Το ΕΣΡ, όπως είπε ο Ιωάννης Λασκαρίδης, θα εκδώσει οδηγία στην οποία θ' αναφέρονται αναλυτικά τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου ν' αποκτήσουν άδεια δορυφορικής δικτύωσης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το ΕΣΡ πραγματοποίησε την τελευταία του συνεδρίαση στο κτίριο επί της οδού Πινδάρου, αφού τις ημέρες αυτές όλες οι υπηρεσίες του «μετακομίζουν» στο νέο μεγαλύτερο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Αμερικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ