Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
«Χαμογέλασαν» οι Ιβηρες...

Η Πόρτο και η Βαλένθια είναι τελικά οι δυο ομάδες που ακολούθησαν τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα στην προημιτελική φάση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι η αγωνία πήρε τέλος στους δυο πρώτους ομίλους με Πορτογάλους και Ισπανούς να 'ναι αυτοί που τελικά χαμογέλασαν.

Μέχρι το 69` κρατούσε η αγωνία της Πόρτο στο Βερολίνο με αντίπαλο τη Χέρτα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως, τα πάντα πήραν τέλος και το εισιτήριο της πρόκρισης «σφραγίστηκε». Από ποιον; Από το νεαρό Βραζιλιάνο Κλέιτον που φρόντισε να δικαιώσει αμέσως την έμπνευση του προπονητή του να τον βάλει στο παιχνίδι. Στην πρώτη επαφή του με την μπάλα «άδειασε» τη μισή γερμανική ομάδα διαμορφώνοντας το 1-0 που αποδείχτηκε αρκετό για να στείλει τους Πορτογάλους στα προημιτελικά. Στο άλλο παιχνίδι οι Τσέχοι της Σπάρτα προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά τελικά υπέκυψαν στην ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα από την οποία έχασαν με 2-1.

Φινάλε «γκραν γκινιόλ» είχαμε στο Β΄ όμιλο όπου σε δυο παιχνίδια τα πάντα έμειναν ανοιχτά μέχρι τα τελευταία λεπτά. Στην Ισπανία Βαλένθια και Μάντσεστερ έμειναν στο 0-0, με τους Ισπανούς να ακολουθούν τελικά τους Εγγλέζους στους «οκτώ». Στη Φλωρεντία όμως έσπασαν... καρδιές, αφού η Φιορεντίνα, που ήθελε τη νίκη, προηγήθηκε με 3-1 της αδιάφορης Μπορντό. Αλλά οι Γάλλοι τους επιφύλασσαν «ψυχρολουσία» για το τέλος, αφού ισοφάρισαν σε 3-3. Οι τελικές βαθμολογίες των δυο ομίλων: Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα 16, Πόρτο 10, Σπάρτα Πράγας 5, Χέρτα 2. Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Μάντσεστερ Γ. 13, Βαλένθια 10, Φιορεντίνα 8, Μπορντό 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ