Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
«Πακέτα» τηλεοπτικών... παροχών

«Πακέτα» προεκλογικής εξτρατείας της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ «μοιράζουν» από προχτές οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Αμέσως μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, τηλεοπτικοί σταθμοί και ορισμένοι ρεπόρτερ «πανηγύριζαν» για τις κυβερνητικές «παροχές», δίνοντας στον κόσμο την εντύπωση πως η φτώχεια και η ανεργία είναι πλέον παρελθόν. Συνταξιούχοι και αγρότες θα μπορούν να ζουν πλουσιοπάροχα, ενώ όλοι οι Ελληνες θα έχουν τη δυνατότητα ν' αποκτήσουν ένα «φθηνότερο αυτοκίνητο». Κανένας όμως δε μίλησε για την «ταμπακιέρα». Για τα λίγα ψίχουλα που η κυβέρνηση πετά σαν δόλωμα για την υφαρπαγή ψήφων.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, «πακεταρίστηκαν» στους οίκους «μόδας» τηλεοπτικών σταθμών, ωραιοποιήθηκαν, προκειμένου οι Ελληνες πολίτες να έχουν την ψευδαίσθηση πως η ζωή τους αλλάζει, αφού όλοι θα κυκλοφορούν με ένα και δύο και τρία... αυτοκίνητα και, μάλιστα, 4Χ4..!

«Πακέτο 2,3 δισ. ευρώ», «παροχές ύψους 1,7 δισ. ευρώ», «φθηνότερα αυτοκίνητα», «επίδομα για φοιτητές», «κοινωνικό πακέτο για την οικογένεια», «δέσμη κοινωνικών μέτρων», ήταν μερικοί από τους τίτλους των προχτεσινών δελτίων ειδήσεων.

Τα «πακέτα» άνοιξαν και πάλι χτες για να δουν την πραμάτεια τους οι τηλεθεατές, οι καλεσμένοι των χτεσινών πρωινάδικων. Ο δικομματισμός για άλλη μια φορά θριάμβευσε. Καλεσμένοι στις εκπομπές εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Γεύση δηλαδή του ίδιου νομίσματος. Ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης και η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπαθανασίου της ΝΔ στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά «Καλημέρα σας» στον ALPHA. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος και εκπρόσωπος από τη ΝΔ στην εκπομπή του Τέρενς Κουίκ στο STAR «Κάθε μέρα καλημέρα». Ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής στην εκπομπή της ΝΕΤ «Ετσι έχουν τα πράγματα».

Ετσι λοιπόν έχουν τα πράγματα στην τηλεοπτική δικομματική πραγματικότητα. Τηλεοπτικοί σταθμοί τα έδωσαν όλα παρέχοντας για άλλη μια φορά στους Ελληνες πολίτες κάλπικες ελπίδες και νόθες... παροχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ