Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Οχι σε αρμοδιότητες χωρίς πόρους

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην αναλάβει το κόστος λειτουργίας δύο νέων παιδικών σταθμών, καθώς η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει τους αναγκαίους πόρους

Την απόφαση να μη δεχτεί να αναλάβει το κόστος λειτουργίας δύο νέων παιδικών σταθμών (ΙΒΣΑ και ΠΙΚΠΑ) που η κυβέρνηση θέλει να εκχωρήσει στο Δήμο, χωρίς να εξασφαλίζει και τους αναγκαίους πόρους από το κράτος, πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας κατά την προχτεσινοβραδινή συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα, η ανάθεση των δύο νέων αυτών Παιδικών Σταθμών στο Δήμο εντάσσεται στο πλαίσιο εκχώρησης αρμοδιοτήτων του κράτους, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς όμως να συνοδεύει την εκχώρηση από τους απαραίτητους πόρους. Παράλληλα επιχειρείται σε μια στιγμή που ο Δήμος της Νίκαιας είναι, ήδη, καταχρεωμένος εξαιτίας της ίδιας της κυβερνητικής πολιτικής. Μάλιστα, ενώ μέχρι σήμερα οι παιδικοί σταθμοί που περνούσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χρηματοδοτούνταν από το κράτος για τα πέντε πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους, σήμερα οι αρμόδιοι φορείς, όπως επισημάνθηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεσμεύονται για τη χρηματοδότηση των δύο νέων αυτών παιδικών σταθμών, μόνο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους! Με τον τρόπο αυτό αφήνουν αβέβαιη την παραπέρα χρηματοδότηση του Δήμου, προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς στην ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών. Ο αντίκτυπος αυτής της απαράδεκτης τακτικής, ασφαλώς, θα αντανακλάται στα μικρά παιδιά που θα φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς, στους γονείς τους, αλλά και στους εργαζόμενους στους σταθμούς.

«Χωρίς τη δέσμευση των αρμόδιων φορέων πως θα μας εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για τη σωστή λειτουργία των παιδικών σταθμών και τώρα και στο μέλλον, εμείς αρνούμαστε να αναλάβουμε αυτή την αρμοδιότητα και μάλιστα σε έναν τόσο ευαίσθητο κοινωνικό τομέα όπως είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό και χρήματα για να ανταποκριθεί ο δήμος στις ανάγκες τους», επισήμανε ο Στέλιος Μπενετάτος δήμαρχος της πόλης. Παράλληλα κάλεσε τους γονείς και το προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς να αγωνιστούν μαζί με το Δήμο και από κοινού να διεκδικήσουν τους απαιτούμενους πόρους από την κυβέρνηση ώστε ο Δήμος να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την αρμοδιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ