Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
Τηλεόραση
Καταχρηστικές απολύσεις

Την ιδιοκτησία της εφημερίδας «Κέρδος» καταγγέλλει για τις απολύσεις δύο δημοσιογράφων, της Ειρήνης Ορφανίδου και του Σταμάτη Νικολόπουλου, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών). Σε περίπτωση που δε γίνει ανάκληση των απολύσεων, η ΕΣΗΕΑ θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με χτεσινή ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τη «βάναυση», όπως τη χαρακτηρίζει, και «αντεργατική» συμπεριφορά της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «Κέρδος». Η ιδιοκτησία της εφημερίδας προέβη «εντελώς αιφνιδιαστικά» στις απολύσεις των δύο δημοσιογράφων και σε «βλαπτικές», όπως αναφέρεται, «μεταβολές σε βάρος και άλλων εργαζομένων». Ο Σταμάτης Νικολόπουλος, μάλιστα, είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ.

Η εφημερίδα «Κέρδος», τονίζει η ΕΣΗΕΑ, είναι κερδοφόρα επιχείρηση και, ως εκ τούτου, η «δήθεν επίκληση επιχειρημάτων περιστολής δαπανών» από την εργοδοσία συνιστούν «προφάσεις εν αμαρτίαις» και οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν είναι «καταχρηστικές, άδικες και αυθαίρετες». Το ΔΣ σημειώνει, επίσης, ότι η «προαναγγελθείσα, εκ μέρους της ιδιοκτησίας, αναβάθμιση της εφημερίδας απαιτεί τη διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού και ενίσχυσή του με νέες προσλήψεις».

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απαιτεί την άμεση ανάκληση των δύο απολύσεων και την αποκατάσταση των δημοσιογράφων, ενώ προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση θ' αντιδράσει με κινητοποιήσεις και «κάθε άλλο νόμιμο και πρόσφορο μέσο».

Την ανάκληση των δυο απολύσεων, η οποία είναι «άμεσα επιβεβλημένη», ζητά με χτεσινή της ανακοίνωση και η ΠΟΕΣΥ. Θεωρεί ως «απαράδεκτη πρόκληση» την απόλυση του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της, Σταμάτη Νικολόπουλου. Πρόκειται, όπως υπογραμμίζει, μαζί με την απόλυση της Ειρήνης Ορφανίδου, για ενέργεια «καταχρηστική, αυθαίρετη και αναιτιολόγητη». Δηλώνει ότι στηρίζει όλες τις ενέργειες των εργαζομένων της εφημερίδας, καθώς και του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και διακηρύσσει ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμιά απόλυση, με πρόσχημα την περιστολή δαπανών «εξαιτίας σχεδιασμού για αναβάθμιση».

Στο μεταξύ, χτες στην εφημερίδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργαζομένων με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Σήμερα αναμένεται συνάντηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας και τη διευθύνουσα σύμβουλο του «Κέρδους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ