Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Γ. ΖΙΟΥΓΚΑΝΟΦ
Η πολιτική του Ισραήλ προκαλεί τη βία

Σε δήλωσή του ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ - Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας σημειώνει την ανάγκη έντασης της διεθνούς πίεσης στο Ισραήλ, για να αποτραπούν τα σχέδια της βίαιης απέλασης του Παλαιστίνιου ηγέτη, έως και με τη λήψη οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του Ισραήλ και την αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στην περιοχή. Στη δήλωση σημειώνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Πριν κατηγορήσουν τον Γιάσερ Αραφάτ για συνενοχή στην τρομοκρατία, πρέπει το Ισραήλ να αναγνωρίσει ότι η απροθυμία του να εκπληρώσει τις νόμιμες απαιτήσεις των Παλαιστινίων, που είχε υποστηρίξει όλη η διεθνής κοινότητα (η αποχώρηση του Ισραήλ από τα κατεχόμενα εδάφη, η επιστροφή των προσφύγων και η ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ), καθώς επίσης και η βία από τη μεριά του ισραηλινού στρατού, προξενούν τη βία από την αντίθετη πλευρά.

Πριν κατηγορήσουν τον Γιάσερ Αραφάτ, οι ισραηλινές αρχές πρέπει να θυμηθούν ότι ο πρωθυπουργός Α. Σαρόν με την επίσκεψή του στο ιερό για τους μουσουλμάνους τζαμί Αλ-Ακσα τον Οκτώβρη 2000, προκάλεσε έκρηξη οργής που εξελίχθηκε σε λαϊκή εξέγερση - στην Ιντιφάντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ