Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Καταδικάζουν την αντικομμουνιστική προπαγάνδα

Αποψη από τη σύναξη των πολιτικών προσφύγων στο Βόλο
Αποψη από τη σύναξη των πολιτικών προσφύγων στο Βόλο
Τα παιδιά της πολιτικής προσφυγιάς καταδικάζουν την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, όπως υπογραμμίστηκε στη συνάντηση των προσφυγόπουλων, τότε, της 12ης πολιτείας της Τασκένδης που έγινε στο Βόλο, πρόσφατα (6-7 Σεπτέμβρη).

Ηταν πάνω από 300 νέοι και νέες, παιδιά αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Βόλο, τη Λαμία και άλλες πόλεις, που κατέκλυσαν το Κέντρο ΑΟΥΚΑΝΤΑ, δίπλα στην παραλία, στις Αλυκές του Βόλου. Ανάμεσά τους, επιστήμονες, καλλιτέχνες και εργάτες και τεχνικοί διαφόρων ειδικοτήτων που απέκτησαν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στις επιχειρήσεις, όπου εργάστηκαν, στη Σοβιετική Ενωση.

Η ατμόσφαιρα συγκινητική, αγκαλιές και φιλιά, αναμνήσεις από τη ζωή τους στη Σοβιετική Ενωση, αλλά και συζητήσεις για τη δουλιά τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον επαναπατρισμό τους στην Ελλάδα. Από τη μια, θύμησες για τη ζωή τους στις φιλόξενες σοσιαλιστικές χώρες, στη Σοβιετική Ενωση, και ευγνωμοσύνη προς τους λαούς των χωρών αυτών. Ταυτόχρονα, εκφράστηκε η οργή και αγανάκτησή τους για την πρωτοβουλία και την αντικομμουνιστική προσπάθεια ορισμένων ευρωβουλευτών να θέσουν ζήτημα καταδίκης των καθεστώτων των σοσιαλιστικών χωρών, ως ολοκληρωτικών καθεστώτων, καταδίκης του κομμουνισμού!

Τη συγκέντρωση άνοιξε η εκπρόσωπος από την Αθήνα, φαρμακοποιός Ελλη Λεοντίδου, ενώ από μέρους της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ) απηύθυνε χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους ο Γιώργος Σύρος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ενωσης.

Ο ομιλητής κάλεσε τους νέους να είναι αντάξιοι συνεχιστές των αγώνων των γονιών και παππούδων τους, να είναι συσπειρωμένοι στις γραμμές της ΠΕΕΠΠ, που τους συμπαραστέκεται σε όλες τις διεκδικήσεις τους και να πλαισιώνουν τις γραμμές του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Ιδιαίτερα, ο ομιλητής κάλεσε τους νέους και νέες που έζησαν και γνώρισαν τα αγαθά της σοσιαλιστικής κοινωνίας να αντιμετωπίζουν μαχητικά την αντικομμουνιστική προπαγάνδα και την προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό.

Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισε η πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΕΠΠ Βόλου Μαγνησίας Αρετής Παπαδοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ