Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
Απεργία στην εφημερίδα «Κέρδος»

Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) στην οικονομική εφημερίδα «Κέρδος». Η απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Σεπτέμβρη, μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Σεπτέμβρη. Την ίδια στιγμή η εργοδοσία συνεχίζει τις αντεργατικές και αυθαίρετες απολύσεις. Χτες απέλυσε έναν ακόμα δημοσιογράφο, τον διευθυντή σύνταξης Βασίλη Στεφανακίδη, ενώ αποφάσισε η θέση του να μην καλυφθεί από κανέναν.

Αίτημα της απεργίας είναι η ανάκληση των απολύσεων των δημοσιογράφων Ειρήνης Ορφανίδου, Σταμάτη Νικολόπουλου και Βασίλη Στεφανακίδη. Την ανάκληση των απολύσεων ζήτησαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα, σε χτεσινή τους συνέλευση. Μετά και τη νέα απόλυση, στην εφημερίδα επικρατεί κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας.

Ακαρπη εν τω μεταξύ ήταν η χτεσινή συνάντηση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με τον Διευθυντή της εφημερίδας «Κέρδος» Βασίλη Βαλαμβάνο, ενώ είχε κληθεί και η διευθύνουσα σύμβουλος της εφημερίδας Ρίτα Αλαμάνου - Πολυχρόνη, η οποία προφανώς δε θεώρησε απαραίτητη την παρουσία της και δεν εμφανίστηκε!!!

Να σημειωθεί ότι η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Κέρδος» προχώρησε αιφνιδιαστικά στις απολύσεις των δημοσιογράφων, τη στιγμή μάλιστα που έχει προαναγγείλει την «αναβάθμιση» της εφημερίδας.

Τη στήριξή της σε όλες τις ενέργειες των εργαζομένων της εφημερίδας, καθώς και του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, έχει εκφράσει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και διακηρύσσει ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμιά απόλυση, με πρόσχημα την περιστολή δαπανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ