Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Κλειστά τα γιαπιά την Πέμπτη

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, πλ. Κάνιγγος 9.30 π.μ., Θεσσαλονίκη, Εργατικό Κέντρο 11 π.μ., και σε όλη τη χώρα

Στους δρόμους του αγώνα βγαίνουν - για τρίτη φορά σε δύο μήνες - οι οικοδόμοι όλης της χώρας, την Πέμπτη 9 Δεκέμβρη, απαιτώντας λύσεις στα προβλήματα του κλάδου και την προστασία των ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καλεί, με ανακοίνωσή της, όλους τους οικοδόμους «να δώσουν μαχητικά και αποφασιστικά το "παρών"», στις συγκεντρώσεις της Πέμπτης, που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην πλατεία Κάνιγγος, στις 9.30 το πρωί, θα συγκεντρωθούν οι οικοδόμοι της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Οι οικοδόμοι αγωνίζονται για αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, την επαναφορά των συντελεστών 1 - 1, 50 στις οικοδομικές εργασίες, καθώς και τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλιάς. Ζητούν να παρθούν μέτρα για την επιβίωση των ανέργων, να κατοχυρωθεί νομοθετικά το 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, να γίνουν ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα. Επίσης αγωνίζονται για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, να συνταξιοδοτούνται οι οικοδόμοι στα 55 και να επανέλθει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στον πραγματικό του ρόλο, που είναι η στέγαση των άστεγων εργαζομένων, με ποιοτική και ασφαλή κατοικία.

«Ενώνουμε τη φωνή μας και τον αγώνα μας με όσους αντιστέκονται, με όλους αυτούς που πιστεύουν στη δύναμη του αγώνα, με όλους αυτούς που συνειδητοποιούν ότι το κεφάλαιο και οι κάθε λογής πολιτικοί του εκφραστές και υποτακτικοί δεν είναι ανίκητοι», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

«Αρνούμαστε να σκύψουμε το κεφάλι. Αρνούμαστε να υποταχθούμε. Η λύση είναι στα χέρια μας», τονίζει ακόμη η Ομοσπονδία, που καλεί τον κλάδο να αντισταθεί στην τρομοκρατία και στην επιδρομή κυβέρνησης και κεφαλαίου, ενάντια στις κατακτήσεις και στα δικαιώματά του, να μην κάνει βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις του. «Δε θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν σε λείψανα την κοινωνική ασφάλιση. Δε θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν σε μεσαιωνικό γκέτο τους χώρους δουλιάς», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση καλεί όλους τους οικοδόμους να συντονίσουν τις προσπάθειές τους με όλους τους εργαζόμενους για αγώνα καθολικό, πανεργατικό, ενάντια σε όλο το φάσμα των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ