Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»
Απεργούν ενάντια στο ξεπούλημα

Να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή 24ωρη απεργία, που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία και τα σωματεία, καλεί τους εργαζόμενους με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΕΚΟ ΑΒΕΕ, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ) στον όμιλο Λάτση. Ταυτόχρονα, τους καλεί να παραστούν στη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων στο «Χίλτον», όπου «θα επικυρωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για επιπλέον παραχώρηση ποσοστού μετοχών στην "Paneuropian oil"».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ τον χάραξε η κυβέρνηση της ΝΔ το 1993 αλλά δεν πρόλαβε να τον περπατήσει. Το έργο αυτό ανέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω τμηματικών ιδιωτικοποιήσεων για να καμφθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, φθάνοντας σήμερα να δώσει «τη χαριστική βολή της πλήρους ιδιωτικοποίησης». Κανείς δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία πως διαπράττεται εθνικό έγκλημα, τονίζεται στην ανακοίνωση, «ακόμα και όσοι από εμάς πίστευαν τους εικονικούς κυβερνώντες και τους ανεικονικούς διοικούντες, επειδή ήθελαν να πιστεύουν σε αυταπάτες πάνω στις οποίες στήριξαν τα δικά τους μικροσυμφέροντα ή επειδή όλα αυτά βρίσκονταν μακριά από εμάς. Τώρα καλούμαστε να δούμε την πραγματικότητα χωρίς παρωπίδες. Τα περιθώρια στένεψαν ασφυκτικά».

Το σωματείο καλώντας τους εργαζόμενους στην απεργία επισημαίνει: «Τη συνείδησή μας δεν μπορεί να τη διαφθείρουν ούτε τα ΜΑΤ των μετόχων ούτε οι τσιχλόφουσκες με τα προεκλογικά ταξίματα, περί διασφάλισης των δικαιωμάτων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ