Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Μεθοδεύσεις για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Προκλητικός απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, αλλά και στους εργαζόμενους και πρόθυμος να προωθήσει κάθε αντιλαϊκή επιλογή και αντεργατικό μέτρο της κυβέρνησης, εμφανίστηκε, σε προχτεσινή σύσκεψη φορέων της Χαλκίδας και του Δήμου Ληλαντίων, ο «επιμελέστερος» πρώην συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ και νυν κυβερνητικός νομάρχης Εύβοιας, Θαν. Μπουραντάς. Στη σύσκεψη με θέματα «Λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές και αργίες» και «Χορήγηση άδειας λειτουργίας υπεραγοράς "ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ"» (τη συγκάλεσε ο ίδιος ο νομάρχης, προκειμένου, όπως είπε, να ακούσει γνώμες των φορέων), είχαν κληθεί και οι εκπρόσωποι των πολυκαταστημάτων και αλυσίδων σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στην περιοχή. Σ' αυτούς ο νομάρχης έχει υποσχεθεί την κατάργηση της Κυριακής - αργίας.

«Πρωτοπόρος» στην υλοποίηση κάθε αντεργατικής πολιτικής ο Θ. Μπουραντάς, ο οποίος από την προηγούμενη θητεία του (1994-1998), στηριζόμενος και από το ΣΥΝ, είχε παραχωρήσει άδεια λειτουργίας τις Κυριακές και αργίες σε μια τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ («Γαληνός») και σε ένα μεμονωμένο σούπερ μάρκετ (Τερτίπη), πάνω στην εθνική οδό Χαλκίδας - Ν. Αρτάκης, με το πρόσχημα του χαρακτηρισμού της ως «τουριστικής περιοχής». Σ' αυτήν τη βάση, τώρα προσανατολίζεται στη γενίκευση του μέτρου, όπως και στην παράταση του ωραρίου τα Σάββατα, πέρα από τις 6 μ.μ.

«Ορκους πίστης» και στήριξη του αιτήματος των μεγαλοεργοδοτών παρείχε και ο ΠΑΣΚίτης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Λ. Τέσκος, παρότι δεν είχε καμία εξουσιοδότηση από το εκλεγμένο όργανο της δευτεροβάθμιας οργάνωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο. Από κοντά και ο βουλευτής της ΝΔ Λ. Παπαγεωργόπουλος, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας», τάχτηκε υπέρ της κατάργησης της Κυριακής - αργίας.

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας και του Δήμου Ληλαντίων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Εύβοιας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Εύβοιας, τονίζοντας πως είναι αδιαπραγμάτευτη η αντίθεσή τους και χαρακτήρισαν παράνομη κάθε άλλη απόφαση. Ο εκπρόσωπος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Εύβοιας Γ. Αργύρης κατάγγειλε πως ο νομάρχης, η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, οι δήμαρχοι Χαλκίδας και Ληλαντίων βάζουν «πλάτη» για να περάσει αυτή η αντεργατική - αντιλαϊκή λαίλαπα, λειτουργώντας σαν κυβερνητικοί υπάλληλοι.

Είναι καιρός, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ, να βγάζουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική, που δημιουργεί άνεργους, ημιαπασχολήσιμους, ημιασφαλισμένους και βάζει «λουκέτο» σε χιλιάδες μικρομάγαζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ