Κυριακή 2 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Η 8η Τέχνη...

Μην υποτιμάτε τη μαγειρική. Η μαγειρική είναι τέχνη! Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Μια τέχνη, που απαιτεί φαντασία, πειθαρχία, ευρηματικότητα, κέφι, δημιουργικότητα και καλαισθησία. Βάλτε το CD να παίζει τη «Δύναμη του Πεπρωμένου» του Τζιουζέπε Βέρντι, ετοιμάστε ένα ζεστό μυρωδάτο καφέ και αρχίστε τη δουλιά.

Σήμερα θα φάμε «Μπουγιαμπές». Είναι γαλλικό φαγητό που έχει πολλές ομοιότητες με τη δική μας κακκαβιά. Θα βάλουμε, λοιπόν, σε μια κατσαρόλα με ανάλογο νερό να βράσουν 2-3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες, 4-5 καρότα, ρίζα σέλινου και 2-3 μέτριες πατάτες ψιλοκομμένες, λίγο σκόρδο και ένα φλιτζάνι λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε στη φωτιά για είκοσι λεπτά. Μέσα σ' αυτά τα λεπτά έχουμε καθαρίσει τα ψάρια (πετρόψαρα κυρίως, μια χούφτα γαρίδες και ένα μικρό αστακό), τα αλατίζουμε και στύβουμε πάνω τους χυμό ενός λεμονιού, έπειτα ρίχνουμε τα ψάρια και αφού βράσουν για 20 λεπτά τα βγάζουμε προσεκτικά με κουτάλα τρυπητή και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1-2 φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν πουρές. Βγάζουμε τη δάφνη, διαλύουμε σε ένα κουτάλι νερό μισό γραμμάριο ζαφοράς και το ρίχνουμε στο ζουμί. Χτυπάμε 3 αυγά, προσθέτουμε λεμόνι, δηλαδή αυγοκόβουμε, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της σούπας και το περιχύνομε. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μετά ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα ψάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ