Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΟΤΑ
Μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 6 του Οκτώβρη και 48ωρη στις 16 και 17 του Οκτώβρη κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΕ ύστερα από πρόταση της ΔΑΣ

Την ανάγκη για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ ΟΤΑ) για τις 6 του Οκτώβρη, αλλά και στη νέα 48ωρη απεργία που ακολουθεί στις 16 και 17 του Οκτώβρη, αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ). Η απόφαση για απεργία προήλθε από πρόταση της ΔΑΣ την οποία υιοθέτησαν οι υπόλοιπες παρατάξεις - εκτός από την ΠΑΣΚΕ - λόγω της όξυνσης των προβλημάτων που βιώνουν οι εργαζόμενοι αλλά και της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ σημειώνει κατ' αρχάς ότι η κατάσταση των εργαζομένων επιδεινώνεται διαρκώς εξαιτίας της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση παίρνει ή επιχειρεί να πάρει μια σειρά μέτρων που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους ενώ προωθεί δύο νομοσχέδια που αφορούν στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και τις αναδιαρθρώσεις στη Δημόσια Διοίκηση τα οποία υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ταξικό κίνημα, υπογραμμίζει η ΔΑΣ, απορρίπτει αυτές τις αντιδημοσιοϋπαλληλικές και αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές και καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα από μαζικές διαδικασίες (γενικές συνελεύσεις, περιοδείες στους χώρους δουλιάς κ.ά.).

Το αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων που θέτει η ΔΑΣ είναι: Απόσυρση του νέου μισθολογίου και των νομοσχεδίων για τη Δημόσια Διοίκηση, την κοινωνική εργασία, τα βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ) και την απόσυρση των προσχεδίων για τον κώδικα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων. Επέκταση των ΒΑΕ και στους ΟΤΑ με βάση τον κανονισμό του ΙΚΑ. Κατώτερος μισθός 1.100 ευρώ. Αμεση καταβολή των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος. Οχι στη σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας και αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων. 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο. Κατάργηση του νόμου για τη μερική απασχόληση και του θεσμού των εκτάκτων. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων και πρόσληψη μόνο μονίμων εργαζομένων. Μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας για τον εργαζόμενο, κατάργηση της έμμεσης για τα είδη λαϊκής κατανάλωσης και γνήσιες ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ