Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Υστερα από σκληρή μάχη με την επάρατη αρρώστια, «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΚΑΣΙΟΥΡΑΣ. Γεννήθηκε το 1916 στο Νεοχώρι Καρδίτσας. Καταγόταν από πολυμελή αγροτική οικογένεια. Το 1940-'41 πολέμησε στο Αλβανικό μέτωπο. Στην Κατοχή, ο ίδιος και η οικογένειά του εντάχθηκαν στον απελευθερωτικό αγώνα. Η μάνα του ήταν στο ΕΑΜ και η αδελφή του στην ΕΠΟΝ. Ο αδελφός του Αποστόλης υπηρετούσε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ, ενώ ο Χαρίλαος, ο Ηλίας και ο Θανάσης ήταν αντάρτες του ΕΛΑΣ. Ο Θωμάς δολοφονήθηκε τον Ιούνη του 1946 από παρακρατικούς τρομοκράτες. O Ηλίας, μαχητής του ΔΣΕ, πιάστηκε αιχμάλωτος τραυματίας, το έκτακτο Στρατοδικείο της Λάρισας τον καταδίκασε σε θάνατο και εκτελέστηκε. Ο Χαρίλαος, μετά τη Βάρκιζα κυνηγήθηκε, κατέφυγε στο ΔΣΕ και με το τέλος του Εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Εκεί εργάστηκε σε οικοδομικές επιχειρήσεις, ήταν πρωτοπόρος στη δουλιά του, έντιμος και αγαπητός από όλους.

Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1940.

Επαναπατρίστηκε το 1984 με την οικογένειά του και ζούσε στην Καρδίτσα.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ευαγγελία, τα παιδιά του Κωνσταντίνος και Θωμάς και τα εγγόνια του πρόσφεραν 15 ευρώ, μέσω ΝΕ Καρδίτσας, στο ΚΚΕ.

* * *

Πρόσφατα έγινε το ετήσιο μνημόσυνο του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΝΟΥ, μέλους της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ. Παραβρέθηκαν πολλοί συγγενείς, φίλοι και αντιπροσωπεία του Κόμματος.

Ο Θεόδωρος Νίνος μπήκε από μικρός στη βιοπάλη, γνώρισε την ταξική εκμετάλλευση και εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ. Συμμετείχε πάντα πρωτοπόρος στους αγώνες του Κόμματος, του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Οι σύντροφοί του, οι φίλοι και συγχωριανοί του θα τον θυμούνται πάντα για την ευθύτητα, τη μαχητικότητά του, την προσήλωσή του στα ιδανικά και την πολιτική του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Ιωαννίνων.

  • Η Ελένη, σύζυγος του Θεόδωρου Νίνου, προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη του πεθερού της ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΝΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε ένα χρόνο πριν από την απώλεια του γιου του.
  • Η ΝΕ Κέρκυρας προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΕ του ΚΚΕ, στη μνήμη των Θεόδωρου και Γιάννη Νίνου και η οικογένεια Θεόδωρου Πουλή προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη και αντί για στεφάνι στη σορό του Θεόδωρου Νίνου.

* * *

Συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο των ΕΥΘΥΜΙΟΥ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΣ ΒΑΝΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη τους, ο γιος τους Χρίστος προσφέρει 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμφιλοχίας, και 20 ευρώ στο Παράρτημα Αμφιλοχίας της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ