Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κρούσμα αυταρχισμού και αυθαιρεσίας

Το κρούσμα αυταρχισμού που σημειώθηκε πριν λίγες μέρες, στο 2ο ΤΕΕ Λουτρακίου, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Γιώργος Χουρμουζιάδης, προς τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου.

Σε αυτή σημειώνουν: «Ενα ακόμη κρούσμα αυταρχισμού και αυθαιρεσίας σε βάρος μαθητών σημειώθηκε σε σχολείο, στις 23/9/03. Αυτή τη φορά το 2ο ΤΕΕ Λουτρακίου.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής, αφού απέτυχε να μετατρέψει τους μαθητές της 2ας Τάξης Λυκείου σε καταδότες των συμμαθητών τους για κάποια φθορά σε πόρτα, έδωσε αποβολές σε 4 από αυτούς, επιλέγοντας τυχαίους αριθμούς από το μαθητολόγιο», επισημαίνεται στην Ερώτηση.

Και καταλήγει: «Πρόκειται για ακραία, αυταρχική, αντιδημοκρατική, αντιπαιδαγωγική και αντιεκπαιδευτική συμπεριφορά, που ενοχοποιεί και στιγματίζει, χωρίς στοιχεία και κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, 16χρονους νεολαίους.

Επίσης, θεωρούμε ότι το γεγονός δεν είναι τυχαίο και ότι είναι αποτέλεσμα των μέτρων που παίρνει το υπουργείο Παιδείας στην κατεύθυνση της μετατροπής των διευθυντών των σχολείων σε όργανα με απόλυτες εξουσίες, που καλούνται, με προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, να επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας στους μαθητές».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας:

  • Εάν θα παρέμβει άμεσα ώστε να αναγκαστεί ο διευθυντής του 2ου ΤΕΕ Λουτρακίου, να ανακαλέσει τις αποβολές.
  • Εάν θα προχωρήσει στην κατάργηση του νέου σχολικού κανονισμού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ