Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Ψευτοσοσιαλιστές

Αγγελική Βρυώνη, Καλαμάτα. Από καιρό είχα παρακολουθήσει από την τηλεόραση μια συζήτηση που γινόταν στη Βουλή και άκουσα τον πρωθυπουργό κ. Σημίτη να κατηγορεί το ΚΚΕ ότι με τη στάση του ευνοεί τη ΝΔ και θα ήθελα, έστω και αργά, να του δώσω την απάντηση: Ο,τι το ΚΚΕ το απέδειξε με τους αγώνες του ότι δε συμβιβάζεται να επεμβαίνει η Αμερική και το ΝΑΤΟ στα εσωτερικά των χωρών, να σκοτώνουν με τις βόμβες τους αμάχους. Αυτό δεν το αποδεχόμαστε. Θέλουμε με όλους τους λαούς να ζήσουμε ειρηνικά γι' αυτό και στηρίζουμε το ΚΚΕ για να αγωνίζεται για την ειρήνη. Αν ο κ. Σημίτης, με τους συνεργάτες του πίστευαν στο Σοσιαλισμό, όταν τους καλέσανε να υπογράψουν για να χτυπήσει το ΝΑΤΟ τη γειτονική μας χώρα, τη Γιουγκοσλαβία, έπρεπε να διαχωρίσουνε τη θέση τους από τα εγκληματικά σχέδια του ιμπεριαλισμού. Αλλά, για να μη δυσαρεστηθούνε τα «ΑΦΕΝΤΙΚΑ» τους και χάσουνε την εξουσία οι ίδιοι, είτε το ήθελε ο λαός είτε όχι, ανταποκρίθηκαν στις εντολές των Βρυξελλών.

Επομένως κάθε λογικά σκεπτόμενος, ανεξάρτητα από κομματικό χώρο, το βλέπει ότι παριστάνουν τους σοσιαλιστές και κοροϊδεύουν το λαό. Αυτοί που πιστεύουν ειλικρινά στο σοσιαλισμό δε συμμετέχουν στους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, διαχωρίζουνε τη θέση τους και διαμαρτύρονται, ώστε τα προβλήματα της η κάθε χώρα να τα λύσει μόνη της.

Ο Φάκελος της Κύπρου

Γ.Α. Χάλαρης. Πολλές φορές γράφεις, ή και οι αναγνώστες σου στη στήλη ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ για το φάκελο της Κύπρου. Εγραψα κι εγώ γι' αυτόν τον «ξεχασμένο» σε κάποιο χρονοντούλαπο φάκελο της Κύπρου. Εγραψα και στον τ. Πρόεδρο της Κύπρου κ. Γ. Κληρίδη και, πρόσφατα, στον Πρόεδρο Τάσο Παπαδόπουλο. Από τον κ. Γ. Κληρίδη έπαιρνα απαντήσεις, αλλά για το «Φάκελο» μόνο «Ευχαριστώ για την αγάπη σου για την Κύπρο». Από τον Πρόεδρο Τ. Παπαδόπουλο ακόμη δεν πήρα απάντηση, ίσως λόγω φόρτου εργασίας. Σου τα γράφω μόνο σαν φωνή παραπάνω στο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ