Σάββατο 4 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία Αχαΐας - Ηλείας

Στις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία των Νομών Αχαΐας και Ηλείας αφορούν οι Ερωτήσεις που κατέθεσαν, χτες, στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Γιώργος Χουρμουζιάδης προς τον υπουργό Παιδείας, Π. Ευθυμίου.

«Ενας μήνας συμπληρώνεται από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα σχολεία των Νομών Αχαΐας και Ηλείας παρουσιάζουν σοβαρότατα προβλήματα, όσον αφορά στην εκπαιδευτική και μορφωτική λειτουργία τους», επισημαίνεται στην Ερώτηση.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν:

-- Περισσότεροι από 185 καθηγητές ΜΕ και περισσότεροι από 100 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί λείπουν από τα σχολεία του Ν. Αχαΐας και αντίστοιχα περισσότεροι από 105 καθηγητές ΜΕ και περισσότεροι από 80 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από τα σχολεία του Ν. Ηλείας.

-- Στην πλειοψηφία τους τα σχολεία λειτουργούν χωρίς ωρολόγια προγράμματα.

-- Χιλιάδες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί.

-- Στο Μουσικό Λύκειο της Πάτρας και σε άλλα σχολεία έχουν γίνει συμπτύξεις τμημάτων.

-- Εχουν γίνει συνενώσεις κατευθύνσεων σε Λύκεια, έχουν περικοπεί μαθήματα και έχουν επιβληθεί υπερωρίες στους εκπαιδευτικούς.

- Σε αρκετά σχολεία έχουν γίνει συμπτύξεις τμημάτων.

«Είναι φανερό ότι οι ισχυρισμοί της Περιφέρειας Δυτικής Πελοποννήσου, για δήθεν έλλειψη αντοχής της οικονομίας σε νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσπαθούν να καλύψουν την ίδια την κυβέρνηση, που, εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, δεν προχωρεί σε μόνιμους διορισμούς, ούτε αναπληρωτών ακόμη», καταλήγει η Ερώτηση.

Μετά από αυτά, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας, εάν θα πάρει μέτρα, ώστε:

  • Να διοριστούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία του Ν. Αχαΐας
  • Να δοθεί λύση στο πρόβλημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μόνιμους μαζικούς διορισμούς και με επαναφορά της επετηρίδας
  • Οι συμβάσεις των αναπληρωτών να ισχύουν από 1η του Σεπτέμβρη μέχρι 31 του Αυγούστου και αυτοί να έχουν πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλους τους μήνες του χρόνου
  • Να καταργηθεί ο θεσμός των ωρομισθίων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ