Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Οι άξονες της ΕΡΤ-3

Με σύνθημα «Αξίζει να δεις», παρουσίασαν τους στόχους και τους άξονες του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ-3 για την τηλεοπτική περίοδο 2003-2004, οι υπεύθυνοι του σταθμού σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης».

Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ-3 Δημήτρης Κατσαντώνης ανέφερε πως τρία είναι τα βασικά «συστατικά» του τηλεοπτικού προγράμματος και συγκεκριμένα η ισορροπία, η ποιότητα και η εξωστρέφεια. Αναφερόμενος στο τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, μίλησε για «κερδοφορία» η οποία μάλιστα συνεχίζεται για τρίτη χρονιά. Από τον Ιούλη του 2002 μέχρι τον Ιούλη του 2003 η ΕΡΤ-3 είχε κέρδη περίπου 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του σταθμού, η κερδοφορία απορρέει κυρίως από την αύξηση των εσόδων από διαφημίσεις και χορηγίες, αύξηση που φέτος «άγγιξε το 31% με συνολικά έσοδα από διαφημίσεις και χορηγίες» ύψους 2.650.000 ευρώ. Σε σχέση με το ποσοστό κάλυψης του ελληνικού πληθυσμού, ο Δ. Κατσαντώνης είπε ότι σήμερα αγγίζει το 78%, ενώ τον Γενάρη του 2004 αναμένεται να φθάσει το 88%.

Σαν πανελλαδικό δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία παρουσίασε την ΕΡΤ-3 ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του σταθμού Γιώργος Σκαμπαρδώνης. Υπογράμμισε πως σ' ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα έχει σημασία η δομή, αλλά πως «σημαντικότερη είναι η αισθητική εκφορά, ο τρόπος που πραγματοποιείται η ροή, η δυναμική, η ορατή και μη ορατή πλευρά του». Θεωρεί πως η ΕΡΤ-3 δείχνει ιδιαίτερη «ευαισθησία» για θέματα που αφορούν την περιφέρεια, τα Βαλκάνια, τις τέχνες και τον αθλητισμό.

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής βραδιάς στη Θεσσαλονίκη, η ΕΡΤ-3 τίμησε τον Διονύση Σαββόπουλο τον οποίο ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης τον χαρακτήρισε σαν «σάρκα από τη σάρκα αυτής της πόλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ