Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με σεβασμό για τη «συνέχεια»

«Οι γυναίκες στη θάλασσα»
«Οι γυναίκες στη θάλασσα»
Η χειμερινή περίοδος του «Θεάτρου Τέχνης - Κάρολος Κουν» ξεκινά χωρίς τον Μίμη Κουγιουμτζή, οριοθετώντας την ολοκλήρωση μιας περιόδου που ξεκίνησε μετά το θάνατο του Κουν, το 1987. Τα 16 αυτά χρόνια χαρακτηρίστηκαν από την ακούραστη συνοδοιπορία των βασικών στελεχών του και ταυτίστηκαν με τις προσπάθειες όλων για την καλλιτεχνική άνοδό του. Ο χαμός του Μίμη Κουγιουμτζή έθεσε μια αμετάκλητη τομή που επιβάλλει στο «Θέατρο Τέχνης» να λάβει θέση «αφετηρίας», όπως έκανε όχι λίγες φορές στην εξηντάχρονη πορεία του. Ετσι, λοιπόν, φέτος προγραμματίζει αρκετές παραγωγές στις δύο σκηνές του (Υπόγειο και Φρυνίχου) με την ευχή όλων μας να επιλυθούν τα όποια προβλήματα (εκκρεμεί συνάντηση του Γιώργου Λαζάνη με τον υπουργό Πολιτισμού).

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», με το πρώτο του έργο «Playmobil», ο Παναγιώτης Μέντης, επιστρέφει στο «Τέχνης» με το καινούριο έργο του «Οι Γυναίκες της Θάλασσας», το οποίο ανεβάζεται αύριο (στη Φρυνίχου). Τρεις γυναίκες από διαφορετικές γενιές και κόσμους, συναντώνται οδηγημένες από τις συμπτώσεις της προσωπικής τους ιστορίας σε ένα νησί. Και οι τρεις κινούνται γύρω από έναν άνδρα, προσπαθώντας να προσδιορίσουν τα όρια της ελευθερίας τους. H σκηνοθεσία είναι του Κωστή Καπελώνη. Τα σκηνικά - κοστούμια της Κατερίνας Σωτηρίου. Παίζουν: Δήμητρα Χατούπη, Πασχάλης Τσαρούχας, Μαρία Κωνσταντάρου, Μαρί Μιχαήλ.

Από τις 23 Οκτώβρη στο «Υπόγειο» θα επαναληφθεί η «Προσωπική Συμφωνία» του Ρόλαντ Χάργουντ, σε μετάφραση - σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, σκηνικά - κοστούμια Απόστολου Βέττα, φωτισμούς Αλέκου Αναστασίου, μουσική επιμέλεια Φίλιππου Τσαλαχούρη. Παίζουν: Αγγελος Αντωνόπουλος, Γιάννης Φέρτης, Μανώλης Μαυροματάκης, Νίκος Νίκας, Λουκία Μιχαλοπούλου, Τάνια Μπατζόγλου.

Στο φετινό ρεπερτόριο περιλαμβάνονται επίσης για τη Φρυνίχου: Μουσικό θέαμα καμπαρέ, σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα (11/12), «Μια φορά κι ένα... λεπτό» η τελευταία σκηνοθεσία του Μ.Κουγιουμτζή (30/12). Στο Υπόγειο: «True West» του Σαμ Σέπαρντ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου (14/2/2004) και αφιέρωμα «Ο Μάνος Χατζιδάκις στο Θέατρο Τέχνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ