Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΠΘ
Γιατί δε μονιμοποιούνται;

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, το ΚΚΕ φέρνει στη Βουλή το πρόβλημα των συμβασιούχων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), οι οποίοι, αν και καλύπτουν πάγιες ανάγκες του ιδρύματος, δε μονιμοποιούνται.

Στην Ερώτηση, που υπογράφει ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Χουρμουζιάδης, αναφέρεται ότι οι ανάγκες του ιδρύματος που αντιμετωπίζονται με τους συμβασιούχους σχετίζονται άμεσα με «την ομαλή εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία του ιδρύματος, τόσο στο πλαίσιο ανάπτυξης ερευνητικών προγραμμάτων, όσο και σε εκείνο της ανάπτυξης εργολαβιών». Η κατάσταση αυτή - που διαιωνίζεται - δημιουργεί άμεσα προβλήματα κοινωνικής επιβίωσης στους ίδιους τους εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους εργάζονται για πολλά χρόνια στο ΑΠΘ. Από την άλλη, στερεί από το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας (με 80.000 εγγεγραμμένους φοιτητές) τη δυνατότητα να στηρίξει τη λειτουργία του, σε όλα τα επίπεδά της, σε προσωπικό πολύτιμης εμπειρίας. Μάλιστα, για τους συμβασιούχους της Επιτροπής Ερευνών έχει αποσταλεί από την Πρυτανεία πρόταση μονιμοποίησής τους, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, ενώ υπάρχουν σχετικές προτάσεις αναφορικά και με τις άλλες κατηγορίες των συμβασιούχων.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι το υπουργείο δεν προχωρά στην τελική τακτοποίηση του θέματος, προκαλεί σύμφωνα με το βουλευτή του ΚΚΕ «αλγεινή εντύπωση». Ετσι, ο Γ. Χουρμουζιάδης ρωτά τον υπουργό Παιδείας «γιατί δεν αποφασίζει να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα αυτό, αφού είναι ολοφάνερο ότι δημιουργεί, κοντά στα άλλα, ένα άκρως επικίνδυνο πρόβλημα για την ίδια τη λειτουργία του Πανεπιστημίου». Μάλιστα, επικαλείται το Προεδρικό Διάταγμα 81/2003, που ορίζει με σαφήνεια τη διαδικασία των λύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ