Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Η «περίληψη» της προκήρυξης

H περίληψη και όχι ολόκληρη η προκήρυξη για τη χορήγηση των 6 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, δημοσιεύεται σήμερα σε τρεις εφημερίδες. Θ' ακολουθήσει και δεύτερη δημοσίευση της περίληψης της προκήρυξης στις ίδιες εφημερίδες («Ριζοσπάστης», «Καθημερινή» και «Νέα») στις 31 Οκτωβρίου 2003. Οι προκηρύξεις είναι προσαρμοσμένες στα ΠΔ του υπουργείου Τύπου.

Από το χρόνο που χρειάζεται για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες γίνεται φανερό πως μέχρι τα Χριστούγεννα - όπως έχει πει ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης - οι άδειες δεν πρόκειται να δοθούν. Φυσικά είναι αμφίβολο εάν δοθούν άδειες και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν το αργότερο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2003. Το ΕΣΡ μετά τον έλεγχο για το εάν ή όχι τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, θα διαμορφώσει τη «συνολική» κρίση του, θετική ή αρνητική για κάθε αίτηση. Στη συνέχεια θα στείλει τις αιτήσεις στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για να γίνει εκεί ο έλεγχος για τις τεχνικές μελέτες. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το ΕΣΡ είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να έχει το ίδιο την αρμοδιότητα του ελέγχου των τεχνικών μελετών, αλλά το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό για ευνόητους ενδεχομένως λόγους. Το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με την προκήρυξη, αξιολογεί τις αιτήσεις για τις οποίες διατυπώθηκε θετική κρίση.

Ενα από τα νέα στοιχεία που προστίθενται στη διακήρυξη σε σχέση με την προηγούμενη, είναι ότι η αίτηση υποχρεωτικά υποβάλλεται και σε ηλεκτρονική μορφή με το ίδιο περιεχόμενο. Οι αιτήσεις επίσης διατίθενται από τη Γραμματεία του ΕΣΡ σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Οι αιτήσεις μεταξύ άλλων θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη νομική μορφή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας, τους μετόχους και τα μέλη οργάνων της διοίκησης, οικονομικά στοιχεία της εταιρίας και των μετόχων της, το χρόνο λειτουργίας του σταθμού, το απασχολούμενο προσωπικό, την πραγματική επένδυση και την πληρότητα του εξοπλισμού, την προγραμματική πληρότητα και την τεχνική μελέτη. Οι υποψήφιοι για τις 6 τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας οφείλουν να καταβάλουν για την εξέταση της αίτησής τους τέλη υπέρ του δημοσίου ύψους 30.000 ευρώ. Να υπενθυμίσουμε ότι το καταβεβλημένο κεφάλαιο για τους ενδιαφερόμενους για άδειες εθνικής εμβέλειας είναι περίπου 3 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ