Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ-ΙΔΕΕΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Καμιά πρόνοια...

Βάγιας Ευάγγελος, Μαθητής λυκείου, Λάρισα. Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας ορισμένες από τις ρυθμίσεις του νέου προσοντολογίου των δημοσίων υπαλλήλων που επεξεργάστηκε το υπουργείο Εσωτερικών.

Μεταξύ άλλων, το νέο προσοντολόγιο προβλέπει ότι στο εξής η γνώση ξένων γλωσσών θα πιστοποιείται με το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, αλλά και με τίτλους πιστοποίησης που αναγνωρίζονται από τον αρμόδιο φορέα του υπουργείου Παιδείας.

Εδώ όμως, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στο νόμο υπ' αριθμόν 2740./1999, με βάση τον οποίο θεσμοθετήθηκε το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, δεν προβλέπεται τίποτα για διοργάνωση εξετάσεων ειδικών προδιαγραφών, μέσα από τις οποίες θα μπορούν και τα άτομα με αναπηρίες, ν' αποκτήσουν αυτό το πιστοποιητικό.

Το ερώτημα τώρα, που κατά τη γνώμη μου προκύπτει σαφώς από τα παραπάνω, είναι το εξής: Αυτές είναι δηλαδή οι ίσες ευκαιρίες, που καθημερινά και με κάθε τρόπο ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ότι παρέχονται στα άτομα με αναπηρίες; Πριν κλείσω τώρα αυτή μου την παρέμβαση, θα ήθελα να καλέσω το κύριο υπουργό Παιδείας να πάρει θέση επί του θέματος. Και φυσικά, τα υπόλοιπα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ