Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μισθοφόροι των ιμπεριαλιστών;

Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούμε στα ΜΜΕ διαφημιστικά σποτ - διαφημίσεις κλπ., του υπ. Εθν. Αμυνας που καλεί τους νέους να γίνουν επαγγελματίες οπλίτες (μισθοφόροι). Τώρα τελευταία στέλνονται και επιστολές προσωπικές. Μιλούν για καλό μισθό, καλές συνθήκες εργασίας... προοπτική...

Εκείνο που βγαίνει είναι ότι πατώντας στην όλο και αυξανόμενη ανεργία που πλήττει τους νέους σήμερα, και που είναι αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής, πάνε να υλοποιήσουν, με τη συμμετοχή των νέων, τις ιμπεριαλιστικές επιταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων και ιδιαίτερα του κύριου εκφραστή τους που είναι ο δολοφονικός αμερικάνικος ιμπεριαλισμός.

Είναι τυχαίο ότι αυτή η καμπάνια γίνεται αυτό το διάστημα που οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ πιέζουν για μεγαλύτερη συμμετοχή των ελληνικών δυνάμεων στις «ειρηνικές» κατοχικές κύρια δυνάμεις σε διάφορα μέρη του πλανήτη που μακελεύουν εξυπηρετώντας πολιτικά, οικονομικά, στρατηγικά συμφέροντά τους; Με χρήματα που βγαίνουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων καλούν τους νέους να γίνουν στην πορεία οι συμμέτοχοι των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και οι αυριανοί δολοφόνοι των λαών που θα αντιστέκονται στη βάρβαρη ιμπεριαλιστική τους πολιτική, που τελικά μπορεί να έχει και συνέπειες στην ίδια τους την προσωπική ζωή.

Εχετε παρακολουθήσει ποτέ καμιά διαφήμιση από κανένα αρμόδιο υπουργείο που να καλεί τους νέους να πάνε για δουλιά σε κάποια υπηρεσία δημόσιου χαρακτήρα ή όπουδήποτε αλλού που να έχει σχέση με την ανάπτυξη, την προκοπή, την ευημερία και την ειρήνη στο λαό και τη χώρα μας; Φυσικά όχι, ποτέ, γιατί σε αυτούς τους χώρους χρησιμοποιείται το ρουσφέτι, η πολιτική οικονομική ομηρία, για να έχουν τους ψήφους που θα τους επιτρέπει να υλοποιούν την απαράδεκτη αντιλαϊκή, αντικοινωνική, αντιαναπτυξιακή τους πολιτική.

Αυτόν τον κατήφορο της υποτέλειας και του ραγιαδισμού θα τον σταματήσουν οι ίδιοι οι νέοι, το νεολαιίστικο κίνημα που θα καταλάβουν τον τελικό προορισμό της διαφημιστικής καμπάνιας, το λαϊκό κίνημα που δε θέλει τα παιδιά του να γίνουν δολοφόνοι για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων ή «κιμάς» στα όπλα των πολυεθνικών.

Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν ή συμφωνούν μαζί της, γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη και πρέπει όσο είναι νωρίς να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.

Η καλύτερη απάντηση, η ανάπτυξη του φιλειρηνικού κινήματος, από τη μία, και, από την άλλη, το δυνάμωμα του ΚΚΕ τόσο έξω από τη Βουλή όσο και μέσα σε αυτήν.

Και ας μην ξεχνάμε, έρχονται εκλογές...

Μία πρέπει να είναι η επιλογή. Τους ρίχνουμε κόκκινο δαγκωτό για να το νιώσουν.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ