Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
Επιμονή στην κατάργηση της αυτοτέλειας του ΚΕΘΕΑ

Επιμένει στην κατάργηση της αυτοτέλειας του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ο υπουργός Υγείας, Κ. Στεφανής.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο - σκούπα, ειδικά στις διατάξεις για το ΚΕΘΕΑ είπε: «Παραμένουν ορισμένα θέματα που δημιούργησαν ορισμένες αντιδράσεις και θα επιμείνουμε σε αυτά -αναφέρομαι στο αίτημα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων κλπ- και θα δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη.

Θυμίζουμε ότι στο σχέδιο νόμου που είχε δοθεί στα κόμματα στις αρχές του Αυγούστου η διάταξη για το ΚΕΘΕΑ προέβλεπε ότι το μέχρι τώρα εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ, που εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση του Κέντρου αντικαθίσταται από ενδεκαμελές. Τα δύο επί πλέον εκλεγόμενα μέλη θα διορίζονται από το υπουργείο Υγείας και θα είναι ο πρόεδρος ή μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (ΕΣΥΔΥ) που προτείνεται από το ΕΣΥΔΥ και ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που είναι αρμόδιος για θέματα Αγωγής Υγείας.

Η αλλαγή ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών τόσο από το ΔΣ και το επιστημονικό προσωπικό, όσο και από τους θεραπευόμενους και τους συλλόγους των γονέων των θεραπευτικών κοινοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ