Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Αγωνία για την κλήρωση

Ο Γιασεμή άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση του ΠΑΟΚ

Sportidea

Ο Γιασεμή άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση του ΠΑΟΚ
Καλύτερη συνέχεια δε θα μπορούσε να δοθεί στην επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των Ανδρών. ΠΑΟΚ, Αρης και Πανιώνιος δεν προκρίθηκαν απλά στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αλλά κατάφεραν να σφραγίσουν το εισιτήριό τους με το απόλυτο των νικών στους αγώνες - ρεβάνς με αντιπάλους τις Λιν (3-0), Ζίμπρου (2-1) και Νόρτζελαντ (1-0) αντίστοιχα. Η αποστολή εξετελέσθη λοιπόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι αυτό που επιζητούν οι τρεις... σωματοφύλακες είναι την εύνοια της κληρωτίδας σήμερα (13.00 ώρα Ελλάδας στη Νιόν) και αντιπάλους στα μέτρα τους. Για τον ΠΑΟΚ (44.391 β.) οι πιθανότητες να «πέσει» πάνω σε ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας από εκείνον είναι περισσότερες, καθώς θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Σίγουρα στους αδύνατους ο Αρης (22.391 β.), ενώ ένα... θαύμα θέλει ο Πανιώνιος (27.391 β.) για να «σκαρφαλώσει» στο γκρουπ των ισχυρών. Μέχρι τότε, άπαντες απολαμβάνουν τις δάφνες των επιτυχιών τους και ονειρεύονται καλύτερες μέρες.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Αγγελου Διγκόζη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. «Θέλουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, στο ΟΥΕΦΑ. Το θέλουμε περισσότερο για λόγους οικονομικούς, γιατί θα έχουμε έσοδα, από τα εισιτήρια και από τα τηλεοπτικά (δικαιώματα). Πάντως, αν κληρωθούμε με μια μεγάλη ομάδα, τότε θα είναι πάλι θετικό, γιατί θα μπουν πάλι χρήματα στο ταμείο, από την τηλεοπτική μετάδοση», τόνισε ο άσος του Αρη, που αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα και στην πρόκριση επί της Ζίμπρου: «Ακούστηκαν πολλά τις τελευταίες μέρες για το χτεσινό αγώνα. Κρατήσαμε όμως την αξιοπρέπειά μας. Η πρόκριση έχει οικονομικά οφέλη και για μας τους παίκτες, αλλά και για την ομάδα. Πολλές φορές μπαίνουμε στο γήπεδο με κακή ψυχολογία. Χτες, μόλις δεχτήκαμε το γκολ, κοιταζόμασταν οι παίκτες μεταξύ μας και δεν το πιστεύαμε. Στη συνέχεια, όμως βρήκαμε τη δύναμη και πήραμε την πρόκριση».

Στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ μίλησε και ο συνάδελφός του, του ΠΑΟΚ, Γιασεμάκης Γιασεμή, ο οποίος ήταν ανακουφισμένος με την εξέλιξη της ρεβάνς με τη Λιν: «Στον πρώτο αγώνα δεν παίξαμε καλά. Είχαμε ν' αντιμετωπίσουμε, μια πολύ σφιχτή άμυνα και εμείς δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Στη συνέχεια, η Λιν κατάφερε και πέτυχε ένα γκολ σχεδόν με μια ευκαιρία. Στο δεύτερο παιχνίδι, δεν ξεκινήσαμε καλά. Στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε μεν την υπεροχή, αλλά δε δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο όμως μπήκαμε δυνατά και αποφασισμένοι για να σκοράρουμε. Οταν πετύχαμε το πρώτο γκολ, ανέβηκε η ψυχολογία μας παίξαμε καλύτερα, με αποτέλεσμα να σκοράρουμε άλλες δυο φορές. Η νίκη αυτή θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια και ιδιαίτερα στον ψυχολογικό τομέα». Ο άσος του ΠΑΟΚ, που σημείωσε το πρώτο (και πιο όμορφο) γκολ του ΠΑΟΚ επί της νορβηγικής ομάδας, αναφέρθηκε και στη φετινή πορεία της ομάδας: «Στον ΠΑΟΚ ήρθαν πολλά νέα παιδιά και χρειάζεται χρόνος για να δέσουμε. Επίσης οι περισσότεροι θέλουν και αυτοί να τους δώσουμε χρόνο για να δείξουν το ταλέντο τους. Οταν θα αποκτήσουν και αυτοί λίγο εμπειρία θα δείξουν αυτό που πραγματικά αξίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ