Κυριακή 2 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Δύο στα δύο ο Σουμάχερ στη Βραζιλία

Ο Σούμι τη στιγμή μετά την προσπέραση

Associated Press

Ο Σούμι τη στιγμή μετά την προσπέραση
Ο αγώνας τελείωσε έξι ώρες μετά τον τερματισμό... Ο τεχνικός έλεγχος που ακολούθησε τη λήξη του γκραν πρι της Βραζιλίας, όχι μόνο έδινε την πρωτιά, που - ούτως ή άλλως - είχε κατακτήσει μέσα στην πίστα, στον Μίχαελ Σουμάχερ, αλλά μηδένιζε και τον δεύτερο Κούλχαρντ δίνοντας διπλή χαρά στη Φεράρι.

Η εκκίνηση έδειχνε ότι η Μακλάρεν θα είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη και να «πατσίσει» με την καταστροφή του αγώνα της Αυστραλίας. Η πρώτη θέση στα δοκιμαστικά όμως δεν ήταν αρκετή. Ο Σουμάχερ, χάρη στο ελαφρύτερο αυτοκίνητο, αφού η Φεράρι επέλεξε τακτική δύο πιτ-στοπ, κατάφερε να τεθεί επικεφαλής από το τέλος του πρώτου γύρου.

Ο Μίκα Χάκινεν πίεση τη Μακλάρεν κυνηγώντας τον Γερμανό, αλλά στον 30ό γύρο εγκατέλειψε, λόγω προβλημάτων στην τροφοδοσία.

Το «γήπεδο» έμεινε ανοιχτό για τον Σουμάχερ και ο διψασμένος για νίκες πιλότος δεν έχασε την ευκαιρία. Ατυχος στάθηκε ο έτερος πιλότος της Φεράρι, Ρούμπεν Μπαρικέλι. Ο Βραζιλιάνος ήθελε να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή εμφάνιση εμπρός στους συμπατριώτες του, αλλά τα «υδραυλικά» παρέδωσαν το πνεύμα στον 28ο γύρο.

Ο Κούλχαρντ έμεινε στην πίστα να υπερασπίσει την τιμή της Μακλάρεν και τερμάτισε δεύτερος, μια θέση που έχασε όμως στα χαρτιά, αφού το μονοθέσιό του βρέθηκε με σοβαρή παράβαση κανονισμών στο εμπρός αεροβοήθημα. Η ομάδα έχει καταθέσει έφεση κατά της απόφασης μηδενισμού αλλά δεν αναμένεται να αλλάξει τίποτα.


Associated Press

Η κατάταξη μετά την απόφαση των ειδικών της τεχνικής επιτροπής διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Μίχαελ Σουμάχερ - Φεράρι

2. Τζιανκάρλο Φισικέλα - Μπένετον

3. Χάιντς Χάραλντ Φρέντσεν - Τζόρνταν

4. Γιάρνο Τρούλι - Τζόρνταν

5. Ραλφ Σουμάχερ - Γουίλιαμς

6. Τζένκον Μπάτον - Γουίλιαμς

Στη βαθμολογία ο Σουμάχερ προηγείται με 20 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Φισικέλα με 8 και τους Μαρικέλο και Ραλφ Σουμάχερ με 6 βαθμούς. Επόμενος αγώνας σήμερα στην Ιμόλα, όπου πραγματοποιείται το γκραν πρι του Σαν Μαρίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ