Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Βασίλης Σιδέρης
Βασίλης Σιδέρης
Φωτ.

Σήμερα 23 Οκτώβρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗ.

Στη μνήμη της τα παιδιά της Αντώνης και Γιάννης προσφέρουν 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΣΙΔΕΡΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η γυναίκα του Ελένη προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 10 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ. Από το 1934 που οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ, έως το Μάη του 1950 που αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές των Βούρλων, τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στις φυλακές, τις εξορίες και στους «προς εκτέλεση».

Πιστός έως το τέλος της ζωής του στο ΚΚΕ, έφυγε ως αταλάντευτος αγωνιστής.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ειρήνη και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟΒ Βριλισσίων.

** * *

Φωτ.2

Ο αγωνιστής ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος πέθανε στις 9 Γενάρη 1993, γεννήθηκε το 1929 στην Ανδρίτσαινα Ολυμπίας. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, όπως και όλη η οικογένειά του. Ο αδελφός του ΒΛΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ μαχητής του ΔΣΕ δολοφονήθηκε από τρομοκράτες του Ζάρα. Ο άλλος αδελφός του, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ εκτελέστηκε στην Πάτρα με απόφαση του Εκτακτου Στρατοδικείου. Ο Μιχάλης Σταυρόπουλος έμεινε αταλάντευτος κομμουνιστής έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του συζύγου μου καθώς επίσης στη μνήμη των αδελφών του προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω Επιτροπής Ετεροδημοτών Ηλείας.

Ματίνα Μιχ. Σταυροπούλου

* * *

Φωτ.

Στις 15 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και ακούραστος «σπορέας» των ιδανικών του ΚΚΕ ΜΗΤΣΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. Για τη συμμετοχή του στην ΕΠΟΝ και για τις ιδέες του υπέστη από τις μεταπελευθερωτικές κυβερνήσεις της Δεξιάς διώξεις, φυλακίσεις και εξορία.

Μιχάλης Σταυρόπουλος
Μιχάλης Σταυρόπουλος
Στη μνήμη πρόσφεραν: Η οικογένειά του 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό σύντροφό του, και νεότεροι φίλοι του και ομοϊδεάτες του 180 ευρώ στην ΚΟΒ Ναυπάκτου.


Δήμητρα Μαλαγάρη
Δήμητρα Μαλαγάρη

Βλάσης Σταυρόπουλος
Βλάσης Σταυρόπουλος

Μήτσος Αναγνωστόπουλος
Μήτσος Αναγνωστόπουλος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ