Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Τι ζητάς αθανασία...

Αφιέρωμα της ΕΤ-1 στον Μ. Χατζιδάκι
Αφιέρωμα της ΕΤ-1 στον Μ. Χατζιδάκι
Ενα μεγάλο αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι θα κάνει σήμερα η ΕΤ-1, με αφορμή την ημέρα γενεθλίων του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη.

Το αφιέρωμα αρχίζει στις 16.00 με την εκπομπή της Μπηλιώς Τσουκαλά «Εχει γούστο». Προσκεκλημένη η Αλίκη Καγιαλόγλου, η οποία θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και θα μιλήσει για τα χρόνια της συνεργασίας τους.

Στις 22.00 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Παρασκήνιο» με τίτλο «Ο Μάνος Χατζιδάκις και το Γ΄ Πρόγραμμα». Η εκπομπή θα παρουσιάσει το Γ΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ την εποχή που ο ραδιοφωνικός σταθμός βρισκόταν στην «άνθησή» του, αφού διευθυντής της ήταν ο μουσικοσυνθέτης. Το ντοκιμαντέρ συγκεκριμένα αναφέρεται στη δεκαετία του '70 μέχρι το άδοξο τέλος του Μ. Χατζιδάκι, που έφυγε από το Τρίτο Πρόγραμμα στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '80. Μέσα από προσωπικές καταθέσεις των στενών συνεργατών του καταγράφονται οι νέες αντιλήψεις για τη λειτουργία του ραδιοφώνου, οι εκπομπές, το φυτώριο νέων ταλέντων, τα φεστιβάλ, αλλά και οι συγκρούσεις του Μάνου Χατζιδάκι με την εξουσία. Μιλούν οι Γιώργος Κουρουπός, Νίκος Κυπουργός, Αντώνης Κοντογεωργίου, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Ελένη Βλάχου, Δημήτρης Μαυρίκιος και Ειρήνη Λεβίδη.

Στις 23.00 αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι είναι και η εκπομπή «Ενα βράδυ για...». Καλεσμένοι του Παύλου Τσίμα είναι η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιώργος Κουρουπός, η Ιωάννα Καρυστιάνη και ο Γιώργος Στεφανάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ