Τρίτη 28 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
Τηλεόραση
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ερωτες και... παραμύθια

«Ο Αγγλος Ασθενής», η πολυβραβευμένη ταινία που απέσπασε εννέα Οσκαρ, του Αντονι Μιγκέλα, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μάικλ Οντάαντζε, θα μεταδοθεί απόψε στις 23.30 από τον ALPHA. Λίγο πριν τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας πιλότος χωρίς ταυτότητα βρίσκεται κατάκοιτος σε ένα εγκαταλειμμένο μοναστήρι. Μια νοσοκόμα τον περιποιείται και τον βοηθάει να ανακτήσει τη χαμένη μνήμη του, που κρύβει μια τραγική ερωτική ιστορία. Πρωταγωνιστούν: Ρέιφ Φάινς, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Ζιλιέτ Μπινός.

«Νεραϊδο-ιστορίες, ένα αληθινό παραμύθι», του Τσαρλς Στάριτζ. Το 1917, στο αποκορύφωμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σε μία από τις πιο μαύρες στιγμές της ανθρωπότητας, δύο μικρά κορίτσια, η Ελσι και η Φράνσις, ισχυρίζονται ότι είδαν μικρές νεράιδες στον κήπο τους, σε ένα μικρό χωριό στο Γιορκσάιρ και μάλιστα τις φωτογραφίζουν για να το αποδείξουν. Η ιστορία που παρακολουθούμε στην ταινία όχι μόνο συνέβη όντως στην Αγγλία κατά την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ενέπνευσε και άλλη μια ταινία με το χαρακτηριστικό τίτλο «Φωτογραφίζοντας νεράιδες». Το περιστατικό έγινε γνωστό χάρη σε ένα δημοσίευμα του Κόναν Ντόιλ και ποτέ δεν εξιχνιάστηκε ορθολογιστικά. Πρωταγωνιστούν: Πίτερ Ο' Τουλ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Φλόρανς Χόουθ, Ελίζαμπεθ Ερλ, Πολ Μακ Γκαν, Μπομπ Πεκ, Μπιλ Νάι, Φοίβη Νίκολς (ΕΤ-3, 14.30).

«Ο Αλσίνο και ο Κόνδωρ». Στους αγώνες των κατοίκων της Λατινικής Αμερικής για εθνική ανεξαρτησία αναφέρεται η ταινία του Μιγκέλ Λιτίν, η οποία βραβεύτηκε σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ. Πρόκειται για την ιστορία ενός 12χρονου αγοριού που ζει με τη γιαγιά του σε περιοχή που μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος. Ονειρό του είναι να μεταμορφωθεί σε κόνδορα για να μπορέσει να πετάξει. Ο κόνδορας, όμως που θαυμάζει, είναι ένα αμερικανικό ελικόπτερο που σκορπά το θάνατο. Ο διάσημος Χιλιανός σκηνοθέτης Μιγκέλ Λιτίν αναγκάστηκε να φύγει λόγω της δικτατορίας του Πινοτσέτ από τη χώρα του και γύρισε αυτό το πολυβραβευμένο φιλμ στη Νικαράγουα. Ο Λιτίν με την ταινία αυτή περιγράφει τον κόσμο του παιδιού με τη μορφή ενός παραμυθιού. Πρωταγωνιστούν: Ντιν Στόκγουελ, Κάρμεν Μπάνστερ, Αλεσάντρο Παροντί, Ντέλια Κασανόβα, Αλαν Εσκιβέλ (ΕΤ-3, 22.00).

«Μαλένα», ιταλικό ρομαντικό δράμα, σκηνοθετημένο από τον Τζουζέπε Τορνατόρε. Η ταινία διαδραματίζεται σ' ένα χωριό της Σικελίας το 1942. Ο 13χρονος Ρενάτο ερωτεύεται τη Μαλένα, μια πανέμορφη γυναίκα, που ο άντρας της έχει φύγει στον πόλεμο. Η ομορφιά της προκαλεί τη ζήλια των γυναικών, τα κουτσομπολιά, αλλά και το σεξισμό των συμπατριωτών της. Πρωταγωνιστούν: Μόνικα Μπελούτσι, Τζουζέπε Σουλφάρο, Λουτσιάνο Φεντερίκο («Star», 23.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ