Σάββατο 25 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
Αντιδρούν οι περιφερειακοί σταθμοί

Την αντίθεσή τους στα ΠΔ που καθορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς, εκφράζουν η Ενωση Περιφερειακών Καναλιών (ΕΠΕΚ) και η Τηλεόραση Ελληνικής Περιφέρειας (ΤΕΠ) και προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος. Η διαμαρτυρία των Ενώσεων των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών γίνεται την ίδια στιγμή που η προκήρυξη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τη χορήγηση αδειών σε περιφερειακούς σταθμούς δημοσιεύτηκε χτες στον Τύπο, ενώ η επόμενη θα δημοσιευτεί στις 14 του Νοέμβρη.

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση, αίτηση στο 4ο Τμήμα του ΣτΕ κατέθεσε χτες διά του νομικού εκπροσώπου της Αλέξη Αλεξίου η Ενωση Περιφερειακών Καναλιών. Ζητά την ακύρωση του ΠΔ 234/2003, διαμαρτυρόμενη για την «άνιση μεταχείριση και τον στραγγαλισμό των περιφερειακών και των τοπικών καναλιών».

Ανάλογη προσφυγή στο ΣτΕ θα καταθέσει τη Δευτέρα 27 Οκτώβρη και η Τηλεόραση Ελληνικής Περιφέρειας (ΤΕΠ) που είναι ο «έτερος φορέας», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, των περιφερειακών σταθμών. Νομικός εκπρόσωπος της ΤΕΠ είναι ο Αντώνης Βγότζας. Θα ακολουθήσουν επίσης αιτήσεις ακυρώσεως και αναστολής κατά της νέας προκήρυξης για τη χορήγηση αδειών περιφερειακών και τοπικών τηλεοπτικών σταθμών. Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί «Blue Sky» και «Time Channel» ήδη έχουν προσφύγει στο ΣτΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ