Σάββατο 25 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Δύο έδρες στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Από καμία στο προηγούμενο συνέδριο

Σημαντικά ενισχυμένο βγήκε το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας, που συγκρότησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο 25ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19 Οκτώβρη, στην Αλεξανδρούπολη.

Μόνο το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας σημείωσε αύξηση της δύναμής του, παίρνοντας 8 ψήφους έναντι 3 του 2000 και εκλέγοντας 2 μέλη στη διοίκηση από κανένα στο προηγούμενο συνέδριο. Αντίθετα, μειωμένες βγήκαν σε ψήφους και έδρες τόσο η ΠΑΣΚΕ, όσο και η ΔΑΚΕ, που έχασαν από 1 έδρα, γεγονός που αποτελεί έκφραση της διευρυμένης δυσαρέσκειας των εργαζόμενων απέναντί τους. Παρ' όλα αυτά, οι αρνητικοί συσχετισμοί για την εργατική τάξη παραμένουν στο ΕΚΑ και για την ανατροπή τους απαιτείται πολύχρονος και επίμονος αγώνας.

Η διοίκηση του ΕΚΕ έκανε ό,τι ήταν δυνατό το συνέδριο να γίνει στα μουλωχτά, μακριά απ' τους εργαζόμενους και τα οξυμένα προβλήματά τους. Οι ενδοπαραταξιακές τους αντιθέσεις, τα «μαχαιρώματα» και οι προσωπικές φιλοδοξίες κυριάρχησαν για άλλη μια φορά. «Αλλωστε», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ, «όλο το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση του ΕΚΑ ήταν μακριά από τα προβλήματα της εργατικής τάξης. Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όπως έκαναν και σ' όλο το προηγούμενο διάστημα, απέδειξαν και στο συνέδριο ότι βρίσκονται στην "άλλη όχθη" του ποταμού, βρίσκονται στην ίδια όχθη με τα πραγματικά συμφέροντα και τους πόθους των εργαζομένων. Γι' αυτό και τους καλούν να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ, να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες και τους αγώνες του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ