Τρίτη 28 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προϋπόθεση η ενίσχυση του ΚΚΕ

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, με βάση και την πείρα από τον αγώνα στους ΟΤΑ, ο Γ. Μαρίνος απάντησε:

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και να συγκεντρωθούν όλα τα πυρά ενάντια στην αντεργατική πολιτική που γεννάει τα προβλήματα. Να εξοπλίζονται οι εργαζόμενοι με την πείρα κάθε αγώνα και να τιμωρούν αποφασιστικά την αντιλαϊκή πολιτική στην καθημερινή δράση, αλλά και στις βουλευτικές εκλογές.

Να τιμωρήσουν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη ΝΔ, που η πολιτική τους έχει κοινή αφετηρία το πώς θα υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα και πώς θα αυξήσει περισσότερο τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Επειδή έχει ανοίξει η συζήτηση για τους ΟΤΑ, αν πάρουμε το παράδειγμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τι θα δούμε; Από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κι από κοντά και ο Συνασπισμός δούλεψαν για να μετατραπεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αντεργατικό βραχίονα της κεντρικής εξουσίας. Εδώ είναι το ζήτημα: Ποια είναι η απάντηση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων; Δε χωράει μεγάλη συζήτηση: Αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενίσχυση του ΚΚΕ, γιατί είναι προϋπόθεση για να παλέψουν οι εργαζόμενοι από καλύτερες θέσεις, για να έχει προοπτική η πάλη τους. Δηλαδή, η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί ισχυρό παράγοντα για την αποτελεσματικότητα των αγώνων των εργαζομένων. Είναι μια πλευρά, την οποία πρέπει να συζητήσουμε μέσα στους χώρους δουλιάς. Και με βάση αυτήν την πείρα που έχουμε από τον αγώνα των ΟΤΑ, αλλά και τους άλλους αγώνες που είχαμε το προηγούμενο διάστημα ή βρίσκονται σε εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ