Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Κινητοποίηση καθηγητών και εργαζόμενων μαθητών

Μαχητική πορεία στην πόλη της Κέρκυρας έκαναν χτες το πρωί (30/10) η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ωρομίσθιοι καθηγητές και μαθητές με αίτημα αιχμής να μη σταματήσει η λειτουργία των τριών ειδικοτήτων του απογευματινού ΤΕΕ (3ου ΤΕΕ) που εξυπηρετεί 36 εργαζόμενους μαθητές που έρχονται από την ύπαιθρο. Απαίτησαν, ακόμα, την αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία ώστε να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες σε υποδομές και προσωπικό.

Οπως τονίζει η ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή της, η κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της εκπαίδευσης εξαιτίας της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής είναι δραματική. Η απόφαση να απαγορευτεί η λειτουργία τριών τμημάτων του απογευματινού ΤΕΕ και ουσιαστικά να πεταχτούν 36 εργαζόμενοι νέοι έξω από το σχολείο, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Συγκεκριμένα, η περιφερειακή διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε να μη λειτουργήσουν αυτά τα τμήματα, παρά τις αντιρρήσεις μαθητών και καθηγητών του 3ου ΤΕΕ και το γεγονός ότι το είχε ζητήσει εγγράφως και η διεύθυνση του σχολείου. Σύμφωνα με τη διεύθυνση δεν είναι θεσμοθετημένη η λειτουργία των ΤΕΕ τις απογευματινές ώρες, παρά μόνο για τις πρωινές και τις βραδινές. Ομως, στα εν λόγω τμήματα φοιτούν εργαζόμενοι μαθητές που μένουν στην ύπαιθρο και δεν μπορούν να παρακολουθούν τις «θεσμοθετημένες» πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι καθηγητές, τονίζει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, δέχονται αλλεπάλληλες πιέσεις - επίσημες ή ανεπίσημες - για καταργήσεις τμημάτων και για ανάληψη υποχρεωτικών υπερωριών. Υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και η κάλυψή τους γίνεται τελικά με το χειρότερο τρόπο, δηλαδή με ωρομίσθιους. Η μία θέση μοιράζεται στα δύο και στα τρία. Σε αυτές τις συνθήκες ένας εκπαιδευτικός επόμενο είναι να μην μπορεί να επιτελέσει στοιχειωδώς το έργο του. Την αγανάκτησή τους απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης εκφράζουν και οι ωρομίσθιοι καθηγητές που βιώνουν πιο έντονα την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο χώρο της εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ