Κυριακή 2 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
«Ενίσχυσε το ΚΚΕ, ενισχύεις τον κοινό μας αγώνα»!

Η εμπειρία συντρόφων που δίνουν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης κάθε φορά με ιδιαίτερη επιτυχία, συγκεντρώνοντας μεγάλα ποσά απευθυνόμενοι άνθρωπο στον άνθρωπο, έχει ιδιαίτερη αξία. Και δεν είναι λίγοι. Ανάμεσά τους ο Γ. Ν., οικοδόμος στο επάγγελμα, πολλά χρόνια κομματικό μέλος. Στην προηγούμενη Οικονομική Εξόρμηση με τέτοια δουλιά, εργάτη τον εργάτη, είχε συγκεντρώσει πάνω από 2.500 ευρώ. Η ΚΟΒ στην οποία είναι μέλος είχε υπερκαλύψει το πλάνο της κατά 305%!

Και σ' αυτή την Οικονομική Εξόρμηση οι στόχοι τόσο του ίδιου όσο και της ΚΟΒ του είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι. Ο Γ. Ν. έχει στα χέρια του μια πολύ μεγάλη χαρτογράφηση εργατών στους οποίους έχει ήδη αρχίσει να απευθύνεται. Οπως τονίζει, είναι σημαντικό να κατανοείς την αναγκαιότητα της επιτυχίας της Οικονομικής Εξόρμησης, να την αντιμετωπίζεις ως ένα στόχο που αν δεν επιτευχθεί, φέρνει πίσω όλους τους άλλους στόχους του Κόμματος. Οσοι, σημειώνει, είμαστε στρατευμένοι στο ΚΚΕ, όσοι παλεύουμε για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό και τον τόπο, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν παλεύουμε για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας, είναι σαν να ακυρώνουμε όλες τις άλλες προσπάθειές μας.

Τον ρωτάμε για τον αν είχε ποτέ δισταγμό να απευθυνθεί και να ζητήσει χρήματα από εργαζόμενους. Μας απαντά πως κάποτε υπήρχε και ο δισταγμός, αλλά μέσα από τη δράση καταφέρνεις και αντιμετωπίζεις και τις προσωπικές σου αδυναμίες. Αλλωστε, όπως λέει, οι ίδιοι οι εργάτες σπάνε τους δισταγμούς, αφού δεν αρνούνται τη συνδρομή τους, μπορεί να είναι μικρή, όμως την καταθέτουν πρόθυμα και δικαιώνουν την απόφαση να απευθυνθείς ακόμη πλατύτερα, σε περισσότερο κόσμο.

Είναι σημαντικό, τονίζει, για ένα μέλος του Κόμματος να βρίσκεται στο πλάι των συναδέλφων του, να τον εκτιμούν για τη δράση του, να προσπαθεί, όσο αυτό είναι δυνατόν, να δίνει παράδειγμα. Να αποτελεί το Κόμμα στο χώρο όπου κινείται και δρα και να μάχεται για τα δικαιώματα από κοινού με τους άλλους εργάτες. Μια τέτοια στάση οι εργάτες την εκτιμούν και την επιβραβεύουν, ακόμα κι αν δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ. Δέχονται να το ενισχύσουν οικονομικά, ακόμα και να χρεωθούν κουπόνια για να τα διακινήσουν στο δικό τους κύκλο. Εχουμε υποχρέωση - συνεχίζει - και δικαίωμα να απευθυνθούμε σε όλους, εμείς μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια καθαρά, δεν τους κοροϊδέψαμε ποτέ, μαζί τους ιδρώνουμε, μαζί τους αγωνιζόμαστε κι αυτό το αναγνωρίζουν.

Οσο για τα πρακτικά βήματα; Αυτά είναι μάλλον απλά. Οπως θα μας πει: «Θα συναντηθώ αύριο με τον συνάδελφο στο συνδικάτο. Θα του δώσω κουπόνια. Μεθαύριο στα εργοτάξια, στα γιαπιά. Δε φοράμε σήμερα το καπέλο του συνδικαλιστή, αύριο του μέλους του Κόμματος. Είμαστε κομμουνιστές συνδικαλιστές, κομμουνιστές εργάτες. Θα βρω συναδέλφους στην απεργία σε λίγο καιρό ή στους χώρους δουλιάς που θα πάμε να τους ενημερώσουμε για την απεργία. Τα κουπόνια είναι πάντα στο τσεπάκι, για άμεση χρήση. Οι δεκάδες που ενίσχυσαν το Κόμμα στην προηγούμενη εξόρμηση μπορούν σ' αυτήν τώρα να πολλαπλασιαστούν. Τους κοιτάμε στα μάτια και τους λέμε καθαρά: "Μας θέλεις και αύριο εδώ; Να μπορούμε δίπλα σου, να παλεύουμε μαζί για καλύτερες μέρες; Τότε θες ΚΚΕ ισχυρό και για να είναι τέτοιο, χρειάζεται την ενίσχυσή σου"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ