Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απαιτείται συντονισμένος αγώνας

Περιοδεία στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδη

«Στο ένα χέρι το βιβλίο και στο άλλο το σφυροδρέπανο, γιατί σε τελική ανάλυση εσείς έχετε τον πρώτο λόγο, εσείς είστε οι τελικοί αποδέκτες και τα θύματα της ψευδεπίγραφης ανωτατοποίησης, που αντί να λύσει όξυνε ακόμα παραπάνω τα προβλήματα στην Τεχνολογική Εκπαίδευση». Μ' αυτή την παραίνεση, μπροστά και στις επερχόμενες εκλογές, έκλεισε χτες την παρέμβασή του προς τους σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης, μιλώντας στο αμφιθέατρο της ΣΔΟ, στα πλαίσια περιοδείας κλιμακίου του Κόμματος στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Στη συνάντηση που προηγήθηκε με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του ΤΕΙ, αλλά και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των καθηγητών και των διοικητικών υπαλλήλων, κατατέθηκαν τα χρόνια προβλήματα του Ιδρύματος, που στο σύνολό τους πηγάζουν από την πολιτική υποχρηματοδότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Φέτος, για πρώτη χρονιά, τέθηκε σε κίνδυνο η ίδια η λειτουργία του ΤΕΙ, αφού μέχρι και ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, δεν είχαν ανανεωθεί ακόμα οι συμβάσεις του έκτακτου διδακτικού προσωπικού, λόγω της λειψής κρατικής χρηματοδότησης του Ιδρύματος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «όταν ασκείται μια νεοφιλελεύθερη πολιτική δεν είναι δυνατόν να αλλάξει η υποχρηματοδότηση», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και κάλεσε καθηγητές, εργαζόμενους και φοιτητές να αντιπαλέψουν τις πολιτικές του δικομματισμού, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν δυο κόμματα που ασκούν νεοφιλελεύθερη πολιτική να διαφοροποιηθούν στην άσκηση της εξουσίας».

Για το θέμα των έκτακτων καθηγητών, ο Γιώργος Χουρμουζιάδης υπεραμύνθηκε του αιτήματός τους για σταθερή και μόνιμη εργασία και τόνισε την ανάγκη να αναπτυχθεί συντονισμένα ο αγώνας καθηγητών, φοιτητών και εργαζομένων για τα συνολικότερα προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ