Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Πόνος, σεξ και βία

«Πόνος, σεξ, βία». Το τρίπτυχο που τελικά αποδείχτηκε σαν... συνταγή των ριάλιτι παιχνιδιών «της κλειδαρότρυπας». Μια συνταγή που τα τελευταία χρόνια σερβίρεται καθημερινά στο τηλεοπτικό κοινό από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Με τσακωμούς, μαλλιοτραβήγματα, βωμολοχίες, ξύλο, ερωτικές περιπτύξεις των παικτών, διαπλοκή και αλληλοκαρφώματα κάτω από το άγρυπνο μάτι της κάμερας και με στημένες σκηνοθεσίες, οι μεγαλοκαναλάρχες και οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών σταθμών επιχειρούν ν' ανεβάσουν τα νούμερα της τηλεθέασης και να βάλουν στην τσέπη τους υπέρογκα ποσά, μέσα από τις διαφημίσεις και από τα μηνύματα των τηλεθεατών.

Τις τελευταίες μέρες το τηλεοπτικό κοινό παρακολούθησε ένα σίριαλ χυδαιότητας και «σκυλοκαβγάδων» στο ριάλιτι του ΑΝΤΕΝΝΑ «Mission» και στην κυριακάτικη «αρένα» του Ανδρέα Μικρούτσικου. Ούτε λίγο ούτε πολύ από την περασμένη Κυριακή γίναμε μάρτυρες ενός «δικαστηρίου», προκειμένου να λάμψει η... αλήθεια μιας ερωτικής σχέσης. Στο «δικαστήριο» αυτό, το ρόλο του «κατηγόρου» είχαν έξι παίκτες, οι οποίοι δεν άντεξαν τη... διαπλοκή. Από την άλλη μεριά στο ρόλο του «κατηγορούμενου» ένας παίκτης, θερμόαιμο Κρητικόπουλο, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με μια κυρία της παραγωγής. «Εξισορροπιστής» της κατάστασης - ποιος άλλος; - ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Για τρεις μέρες παρακολουθήσαμε τα κάθε είδους μαλλιοτραβήγματα, που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των έξι παικτών - κατηγόρων, οι όποιοι λίγο αργότερα τα «έσπαγαν» στα μπουζούκια! Οι κάμερες πάντα παρούσες κατέγραφαν σκηνές απείρου κάλλους, όπως πόρτες να σπάνε από τη γροθιά παίκτη, απειλές του στιλ «θα του σύρω όξω τον λάρυγγα», «θα τον σκοτώσω», «γλοιώδη θα σου πιω το αίμα», αλλά και χαρακτηρισμούς που συνοδεύονταν από ένα διαρκές... μπιπ. Και μετά από όλα αυτά δύο εκ των παικτών που αποχώρησαν επανήλθαν δριμύτεροι...

Ολα αυτά τα «ωραία» τα είδαμε και τα ξαναείδαμε σε εκπομπές άλλων καναλιών που τροφοδοτούν τη θεματολογία τους «Αποκλειστικά» από τέτοιου είδους «Σούπερ Σταρ» σόου.

Μέσα από την προβολή τέτοιου είδους σκουπιδο-σόου ποδοπατιούνται οι ανθρώπινες αξίες, θάβεται η αξιοπρέπεια, υποτιμάται η νοημοσύνη μας και διασύρονται και οι ίδιοι οι παίκτες. Οι υπεύθυνοι τηλεοπτικών σταθμών σερβίρουν «ξαναζεσταμένο» φαγητό, για χάρη της τηλεθέασης και της αύξησης των κερδών τους. Και όποιος βγει «ζωντανός» από τον κανιβαλισμό, θα μπορέσει να κερδίσει το έπαθλο των 200.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι που δε θα τα καταφέρουν θα κερδίσουν και αυτοί μια θέση... στους καναπέδες των πρωινάδικων και στα παράθυρα της Τατιάνας και της Λαμπίρη.

O κατακερματισμός κάθε έννοιας αξιοπρέπειας και σεβασμού, ο διασυρμός της ανθρώπινης ζωής δυστυχώς θα συνεχίζει να μπαίνει στα σπίτια μας, μέχρι να αποφασίσει το τηλεοπτικό κοινό να βάλει φραγμό στην οφθαλμολαγνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ