Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Εκδήλωση - συζήτηση για τον τουρισμό

Διακοπές και αναψυχή τελεία! Για τους κεφαλαιοκράτες ένα ακόμα πεδίο κερδοσκοπίας, ένας ακόμα τρόπος να υφαρπάξουν τον ιδρώτα της εργατικής τάξης. Για τους εργαζόμενους ανεκπλήρωτο δικαίωμα και ανάγκη. Από αυτή τη σκοπιά αντιμετωπίζει τον τουρισμό το ΚΚΕ, που ανέπτυξε τις θέσεις του χτες σε ειδική θεματική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Εσπέρια».

Στην εκδήλωση του Κόμματος μίλησαν ο Γραμματέας της ΚΟΑ και μέλος του ΠΓ της ΚΕ Δ. Αρβανιτάκης και ο Ν. Καραθανασόπουλος, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ. Παρέμβαση για την κατάσταση των εργαζομένων του κλάδου, έκανε επίσης ο Χ. Κατσώτης, στέλεχος του Κόμματος και πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας.

Η μεγάλη προσέλευση συνδικαλιστών από το εργατικό κίνημα και από το κίνημα των ΕΒΕ, καθώς και εκπροσώπων φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό, έδειξαν την επικαιρότητα της παρέμβασης του ΚΚΕ για ένα σύνθετο ζήτημα που απασχολεί πολλούς. Τους εργαζόμενους στον τουρισμό, οι οποίοι βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες ενός ιδιαίτερα «ευέλικτου» εργασιακού μοντέλου. Τους εργαζόμενους συνολικά και τη λαϊκή οικογένεια, που όσο μεγαλώνει η ανάγκη, αλλά και η επιθυμία τους για διακοπές, τόσο λιγότερο μπορούν να την ικανοποιούν στις σημερινές συνθήκες. Τους μικρούς ΕΒΕ που ασχολούνται με τον τουρισμό, οι οποίοι δέχονται καθημερινά όλο και πιο έντονα τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, που υπηρετεί τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση και σε αυτό τον τομέα.

Ο Δ. Αρβανιτάκης αναφέρθηκε σε όλα αυτά τα ζητήματα, έδωσε παραδείγματα για τα τεράστια οικονομικά μεγέθη και εντόπισε τις βασικές διαφορές αντιμετώπισης του θέματος από το ΚΚΕ, σε σχέση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και την κυβέρνηση. Για τις εξελίξεις στον τουρισμό και τις θέσεις του Κόμματος, μίλησε ο Ν. Καραθανασόπουλος, εξειδικεύοντας σε ό,τι αφορά τον τουρισμό ως οικονομική δραστηριότητα, τις τάσεις στην Ελλάδα και τις προτάσεις για μια διαφορετική αντιμετώπισή του στο πλαίσιο μιας άλλης λαϊκής οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ