Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Αθωώθηκαν οι δύο γονείς που συμπαραστάθηκαν στους μαθητές

Στιγμιότυπο από τις μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στον αυταρχισμό της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου
Στιγμιότυπο από τις μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στον αυταρχισμό της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου
Συνεχίζεται κανονικά η βιομηχανία δικών που έχει στηθεί σε βάρος μαθητών που διεκδικούν μια καλύτερη Παιδεία και των γονιών τους, επειδή συμπαραστέκονται στον αγώνα των παιδιών τους. Σε διάστημα μιας βδομάδας στην Καλλιθέα Αττικής οδηγήθηκαν στα δικαστήρια μαθητές και γονείς με κατηγορίες που βασίζονται στη γνωστή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 6/12/1999 που ουσιαστικά ποινικοποιούσε τις κινητοποιήσεις των μαθητών.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν χτες ο Ι. Χαλκιδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου λυκείου Καλλιθέας και η Αν. Πουλούδη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Και οι δύο κατογουρούνταν ότι παρεμπόδιζαν τους μαθητές να εισέλθουν στις αίθουσες να κάνουν μάθημα!

Το κατηγορητήριο που έστησε αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κατέρρευσε και οι δύο γονείς που συμπαραστάθηκαν στους αγώνες των παιδιών τους για ένα καλύτερο μέλλον, αθωώθηκαν.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι μόλις πριν μια βδομάδα, στις 27/10/03, κατηγορούμενοι ήταν μαθητές και πάλι του 7ου λυκείου Καλλιθέας, γιατί συμμετείχαν σε μαθητικές κινητοποιήσεις.

Το πρόβλημα της ποινικοποίησης των αγώνων γίνεται όλο και πιο έντονο. Ειδικότερα, στην περίπτωση της Καλλιθέας είναι η τέταρτη φορά, τον τελευταίο καιρό, που οδηγούνται στα δικαστήρια με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μαθητές λυκείων και οι γονείς τους. Οι πρώτοι γιατί συμμετείχαν σε μαθητικές κινητοποιήσεις και οι δεύτεροι γιατί συμπαραστέκονταν στους αγώνες των παιδιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ