Κυριακή 9 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΕΡΓΙΑ Το ποσοστό της ανεργίας στη Γαλλία αυξήθηκε τον Σεπτέμβρη στο 9,7%. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Απρίλη του 2000. Συνολικά, ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία το Σεπτέμβρη έφθασε στους 2.639.000. Η αύξηση της ανεργίας, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέσο όρο στην ευρωζώνη (8,8%), απομακρύνει τις ελπίδες για ανάκαμψη με απασχόληση της γαλλικής οικονομίας. Οι οικονομολόγοι περίμεναν η ανεργία να μείνει σταθερή στο 9,6%.

ΕΜΠΟΡΙΟ Κυρώσεις από το Μάρτη του 2004 σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα, μέσω της επιβολής δασμών ύψους 200 εκατ. δολαρίων, αποφάσισε την περασμένη Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος Ευρωπαϊκής Ενωσης - ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης Μπους να επιβάλλει δασμούς στα εισαγόμενα από την Ευρώπη χαλυβουργικά προϊόντα.

ΓΑΛΛΙΑ Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Πιερ Ραφαρέν ανακοίνωσε την Πέμπτη πως θα ζητήσει από τις εταιρίες και τα σωματεία εργαζομένων να επιλέξουν ποια δημόσια αργία ή μη εργάσιμη ημέρα θα δουλέψουν, ώστε να χρηματοδοτήσουν ένα βελτιωμένο σύστημα φροντίδας των ηλικιωμένων και των ανάπηρων. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί έως την 1η Ιουλίου 2005, με σκοπό να συγκεντρωθεί το ποσό του 1,9 δισ. ευρώ το χρόνο για την κοινωνική ασφάλιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ