Κυριακή 9 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Γαλλία

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Μπ. Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ και Νίκο Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, αναχώρησε για το Παρίσι.

Η αντιπροσωπεία θα πάρει μέρος στη συνάντηση «Ευρωπαϊκών προοδευτικών κομμάτων» που οργανώνει το Γαλλικό ΚΚ στις 9.11.2003 και στην εκδήλωση αλληλεγγύης με την Κούβα που θα γίνει στις 11.11.2003 στο Παρίσι με πρωτοβουλία οργανώσεων και κινημάτων από τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στις 14.11.2003 το Βαλκανικό ΑντιΝΑΤΟικό Κέντρο διοργανώνει στο Παρίσι σε συνεργασία με το θεωρητικό περιοδικό του Πορτογαλικού ΚΚ "Ο Μιλιτάντε" σεμινάριο ενάντια στο ΝΑΤΟ και στον ευρωστρατό που είναι η μοναδική τέτοια εκδήλωση στα πλαίσια του φετινού Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ.

Στο σεμινάριο όπου θα προβληθεί και η Ολυμπιάδα ειρήνης, εισηγήσεις θα γίνουν από εκπροσώπους κινημάτων ειρήνης από τις Τουρκία, Μ. Βρετανία, Τσεχία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Γερμανία, Κύπρο, από εκπρόσωπο της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα και τον Η. Λέγγερη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η δράση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στα Βαλκάνια θα προβληθεί επίσης από το περίπτερο του κέντρου.

Την ίδια μέρα, το Ιδρυμα Μαρξ - Ενγκελς του Γερμανικού ΚΚ διοργανώνει από κοινού με το ΚΜΕ σεμινάριο αφιερωμένο στα ζητήματα της πάλης για το σοσιαλισμό.

Στις εκδηλώσεις που ολοκληρώνονται το Σάββατο 15 του Νοέμβρη με διαδήλωση, θα μοιραστούν οι ειδικές εκδώσεις του «Ριζοσπάστη» στα γαλλικά, αγγλικά και στα ισπανικά με τις θέσεις του ΚΚΕ για το «Ευρωσύνταγμα» και το «Ευρωκόμμα», όπως και υλικό για την Ολυμπιάδα ειρήνης, για τις διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών στην Ευρώπη, για τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με το Κοινωνικό Φόρουμ, τον Ευρωστρατό, τις συσπειρώσεις ενάντια στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ κλπ.

Την Κυριακή 16.11.2003 ο Ηλίας Λέγγερης θα μιλήσει σε εκδήλωση που οργανώνει η ΚΟ στο Παρίσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ