Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενθουσιασμός και κοσμογονία!

Ακρατος ενθουσιασμός και κοσμογονία επικρατεί τις μέρες αυτές στον τόπο μας. Πριν αρκετές μέρες ο Νεκτάριος, Διοικητής του ΙΚΑ, έκρινε τις ουρές του ΙΚΑ περίπατο των συνταξιούχων, που πάνε να διασκεδάσουν την αρρώστια τους!

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως ο λαός αποδέχτηκε τα μέτρα της κυβέρνησης με μεγάλο ενθουσιασμό! Γι' αυτό πανηγυρίζουν και κατακλύζουν τους δρόμους και τις πλατείες, για να γιορτάσουν το Κουλούριο γεύμα, τις πενταροδεκάρες, τις ακάλυπτες επιταγές του νέου σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ.

Πανεπιστημιακοί - ΤΕΙ - καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, κτηνίατροι, γεωτεχνικοί, νοσοκομεία, δικαστικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, συνταξιούχοι, φοιτητές και άλλοι πολλοί πανηγυρίζουν. Και ευχαριστώ απευθύνουν, γιατί, όπως είπε ο Πρωτόπαππας... οι αυξήσεις βλάπτουν την υγεία μας.

Κοσμογονία αναγγέλλει και ο κ. Ευθυμίου για το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Γι' αυτό γονείς, κηδεμόνες, μαθητές, φοιτητές, δεν κρύβουν τη χαρά τους και διασκεδάζουν: Γιατί δεν υπάρχουν δάσκαλοι, καθηγητές, αίθουσες, θρανία. Χαίρονται και για τα μαθητοδικεία...

... Οι φοιτητές πετάνε από τη χαρά τους γιατί μόλις πάρουν το πτυχίο, θα βρουν αμέσως δουλιά - οδοκαθαριστές και λασποκουβαλητές και οικιακοί βοηθοί. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ενθουσιάζονται γιατί κατάλληλοι άνθρωποι - μαφιόζοι και χαφιέδες - θα εισηγούνται την αποδοτικότητά τους για αύξηση μισθών. Οι άνεργοι θα βρίσκουν δουλιά, γιατί ο Ομιλος Αφεντικών Εκμετάλλευσης Δούλων (ΟΑΕΔ) θα τους επιβάλει να δουλεύουν τζάμπα, με μόνο το επίδομα για να ενισχύσουν τους φτωχούς βιομηχάνους, και αρνούμενοι, θα χάνουν το επίδομα.

Οι νέοι δεν κρύβουν τη χαρά τους, γιατί θα γίνουν μισθοφόροι στρατιώτες, γενίτσαροι του καπιταλισμού, δολοφόνοι και τύραννοι των λαών, πολεμώντας για τη Μητέρα Αμερική. Γιατί θυσιάζοντας τη ζωή τους θα προστατεύουν την ελευθερία, τ' ανθρώπινα δικαιώματα των λαών που αγωνίζονται για ψωμί, δουλιά, λευτεριά, μαστουρωμένοι με ναρκωτικά και αλκοόλ.

Οι συνταξιούχοι χορεύουν γιατί θα πάρουν πίσω τα κλεμμένα και τα χρωστούμενα, τις απώλειες και θα γεμίσουν το στομάχι τους με το κουλούρι που θα παίρνουν με την αύξηση της σύνταξής τους.

Χαίρονται οι εργαζόμενοι και μέλλοντες συνταξιούχοι για τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά, που εγκωμιάζει ο Πολυζογόπουλος, για την απώλεια κεκτημένων, την απαγόρευση απεργιών (ήταν κούραση). Ακόμα και γιατί οι απεργοί θα θεωρούνται παράνομοι, τρομοκράτες και θα δικάζονται και θα στέλνονται σιδηροδέσμιοι στις ΗΠΑ για να τους δικάζουν τα στρατοδικεία του Νέου Φίρερ που θα απολαμβάνει της ετεροδικίας που ψήφισαν οι 180 εθνοσωτήρες της Βουλής - πλην ΚΚΕ, βέβαια.

Ενθουσιασμένοι είναι και οι αγρότες από την αναθεώρηση της ΚΑΠ, για το ξεκλήρισμά τους, το κόψιμο επιδοτήσεων, μείωση καλλιεργειών κλπ.

Κοσμογονία στο σύστημα Υγείας, γιατί, εκτός των άλλων, το 184 σου κλείνει ραντεβού μετά θάνατον ενώ πληρώνουμε και στα απογευματινά - ιδιωτικά - εξωτερικά ιατρεία και νοσοκομεία.

Για όλα αυτά, αξίζει να τους ξανακάνουμε δημίους με την ψήφο μας. Θα είναι η μεγαλύτερη τρέλα του αιώνα... Λοιπόν, δε μένει: Μαύρο στο δικομματισμό και ψήφο στο ΚΚΕ και τις συνεργαζόμενες δυνάμεις.

ΔΗΜ. ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ

Συνταξιούχος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ