Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΙΔΕΕΣ
Αξιος ο μισθός τους

Χρ. Φωτιάδης. Καιρό είχαμε να διαβάσουμε την κ. Τέτα Παπαδοπούλου, στην «Ελευθεροτυπία». Για όσους δε γνωρίζουν, πρόκειται για μια παραδοσιακή υπερασπίστρια των «δημοκρατικών ελευθεριών» όλων των πρώην και νυν σοσιαλιστικών χωρών.

Επειδή, δεν, οι τελευταίες μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, η κ Τέτα... «τα χώνει» συστηματικά στην Κίνα, στην Κούβα και στη Β. Κορέα (το Βιετνάμ της ξεφεύγει, λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων).

Στην «Ε» της 2/10/2003 η κ. Τέτα παραθέτει μεγάλο τμήμα της επαίσχυντης επιστολής των επαίσχυντων Βαλέσα (1% της προτίμησης των Πολωνών), Χάβελ (ο πλέον φανατικός υποστηρικτής της εισβολής και κατοχής του Ιράκ) και... Γκεντς (θεμελιωτής του «νέου» αντικομμουνιστικού, αυταρχικού καθεστώτος της «αυτοκρατορικής» Ουγγαρίας) που δημοσιεύτηκε στις 19/9/2003 στη «Le Monde», με τον εξίσου επαίσχυντο τίτλο «Cuba Libre»!!!

Οι τρεις δημοκράτες, που τόσο θαυμάζει η κ. Τέτα, καλούν για «άμεση στήριξη της κουβανικής αντιπολίτευσης» (δηλαδή των γνωστών αιμοβόρων ακροδεξιών δολοφόνων), ώστε η Κούβα να γνωρίσει - επιτέλους - την «ελευθερία, τη δημοκρατία και την ευημερία», προφανώς αυτή που γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες οι άλλες χώρες της περιοχής και γνώρισε η ίδια η Κούβα - με τον ομογάλακτό τους Μπατίστα - έως το 1959. Αξιος ο μισθός τους!

Ο λύκος της ΕΕ

Ελίνα Στρούλια. Πριν ένα μήνα δημοσιεύτηκε στο «Ρ» γράμμα μου, όμως παραλήφθηκε - προφανώς για λόγους χώρου - αυτό που πιο πολύ απ' όλα ήθελα να δημοσιευτεί, που θα ήθελα, αν είναι δυνατό να δημοσιευτεί σε σημείο που να το διαβάσουν περισσότεροι. Ελεγα: «Δεν κατάλαβες ακόμα πατριώτη -εσύ που ακούς ότι δεν μπορούμε να είμαστε εκτός του μαντριού της ΕΕ γιατί θα μας φάει όπως το πρόβατο ο λύκος - ότι η ΕΕ είναι ο ίδιος ο λύκος».

Παρακαλώ δώστε τα συγχαρητήριά μου σ' αυτόν τον Λιμενικό που έγραψε το άρθρο στο «Ρ»: «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»! Με συγκίνησε! Να έχετε υπόψη ότι καθημερινά δίνω τη μάχη να απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι από τις λογικές - τους παραλογισμούς στην πραγματικότητα - των ευρωμονοδρόμων και της μοιρολατρίας και του «γες σερ» που καλλιεργούν οι υποτακτικοί της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ