Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ευλάμπιος Βλάχος
Ευλάμπιος Βλάχος
Φωτ.

Στις 22 Μάρτη, πριν από 4 χρόνια, «χάσαμε» τον αγαπημένο μας ΕΥΛΑΜΠΙΟ ΒΛΑΧΟ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Αγγελική προσφέρει 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Νικηφορίδη» Συκεών Θεσσαλονίκης, για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ..

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΡΙΤΣΑΚΗΣ, του οποίου το νήμα της ζωής κόπηκε στις 23 Δεκέμβρη 2002, γεννήθηκε το 1937 στο χωριό Δωρόπιο Πέλλας από γονείς φτωχούς αγρότες.

Το 1948 μαζί με άλλα παιδιά κατέφυγε στην Ουγγαρία. Ζούσε στο χωριό «Νίκος Μπελογιάννης». Δούλευε στην παραγωγή ως εφαρμοστής, παντρεύτηκε και είχε δυο παιδιά. Ο πατέρας του, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στη διάρκεια του εμφυλίου.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1982. Εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και ήταν μέλος του Παραρτήματος της ΠΕΕΠΠ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ελένη και τα παιδιά του προσφέρουν 15 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Ανάληψης της Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ. 2

Συμπληρώνονται 31 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ και 24 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μου ΒΑΓΙΑΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ.

Ο Π. Σεϊτανίδης πήρε μέρος στη Μικρασιατική εκστρατεία και στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο υπηρέτησε στην Αεράμυνα του Σουφλιού. Στην κατοχή και οι δύο γονείς μου, πρόσφεραν, όσο τους επέτρεπε η ηλικία τους, στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Αλεξάνδρα Κελεπούρη
Αλεξάνδρα Κελεπούρη
Στον εμφύλιο, ο πατέρας μου πιάστηκε και φυλακίστηκε γιατί ο γιος του Δημήτρης ήταν μαχητής του ΔΣΕ. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, κατέφυγε στο ΔΣΕ, στάλθηκε στη Βουλγαρία, γιατί ήταν πια ηλικιωμένος και από κει στην Πολωνία, στο γηροκομείο του Ζγκόζελετς.

Επαναπατρίστηκε το 1963.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ο γιος τους Δημήτρης και η νύφη τους Μαρία.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ, του θείου μου ΜΗΤΣΟΥ, τους οποίους ποτέ δε θα ξεχάσω, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών Καλλιθέας 50 ευρώ.

Αλέκος Κόκκινος

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΝΔΡΟΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΟΥ, των μεγάλων δασκάλων ΜΑΡΞ, ΕΝΓΚΕΛΣ, ΛΕΝΙΝ, του αρχιστρατήγου του Κόκκινου Στρατού ΣΤΑΛΙΝ, του καπετάνιου του ΕΛΑΣ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, των συντρόφων μου και συμμαθητών ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΕΦΑΡΑΝΑ και ΣΥΜΕΩΝ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΥ, των ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΞΥΔΙΑ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΥ, καθώς και στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ.

Κωνσταντίνος Κυριακάτος - Ληξούρι

* * *

Στη μνήμη του παιδικού φίλου μου, συμμαθητή, συντρόφου στη Φοιτητική ΟΚΝΕ και συναγωνιστή στην Εθνική Αντίσταση ΤΑΚΗ (Παν.) ΡΕΤΖΕΠΗ, πολιτικού μηχανικού, και αντί για στεφάνι στη σορό του, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας, 50 ευρώ.

Τάκης Χιουρέας, αντιστασιακός, εκπαιδευτικός

* * *

Ο Χρήστος και η Νίτσα Μαρκάτου προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση ως πρώτη δόση 100 ευρώ στη μνήμη της αγαπημένης μητέρας τους ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνίστριας και οπαδού του ΚΚΕ ως το θάνατό της.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 40 μέρες από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΛΟΛΑΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ.

Στη μνήμη της ο γιος της Νίκος προσφέρει 7 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Σήμερα 13 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 5 μήνες από τότε που έπαψε να χτυπά η καρδιά της μητέρας και γιαγιάς ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ, το γένος Ρογκόνοβα, συζύγου του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Βασίλη Κελεπούρη. Γεννήθηκε το 1928 στο Ορενμπουργκ της Ρωσίας. Εφηβη στα χρόνια του Μεγάλου πατριωτικού πολέμου εργαζόταν σε εργοστάσια που μεταφέρθηκαν στο Ουζμπεκιστάν. Εκεί γνωρίστηκε και παντρεύτηκε τον πολιτικό πρόσφυγα Β. Κελεπούρη.

Το 1991 ήρθε στην Ελλάδα με το σύζυγο, τα δυο παιδιά και τα έξι εγγόνια της. Για λόγους υγείας επέστρεψε στην Τασκένδη και εκεί άφησε την τελευταία πνοή της.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Βασίλης, τα παιδιά της Βαλεντίνα και Βιστσεσλάβ, τα εγγόνια της και ο Γεώργιος Σύρος προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ραφήνας, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ