Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να δώσουμε τον αγώνα με το 85χρονο ΚΚΕ

Βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο, που συμπίπτει με την 85η επέτειο του ΚΚΕ, του οποίου είμαι μέλος 62 χρόνια. Είμαι περήφανη, που μέσα από τις γραμμές του αγωνίστηκα μαζί με χιλιάδες συνέλληνες στα χρόνια της φασιστικής κατοχής και του εμφυλίου πολέμου. Εζησα και γνώρισα δυο κοινωνικά συστήματα και μου δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσω τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού, τις μεγαλύτερες ή τις μικρότερες νίκες που απέσπασαν οι λαοί της Ευρώπης και διεθνώς.

Δυστυχώς, η ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος της Κεντρικής Ευρώπης και της Σοβιετικής Ενωσης είναι για την ανθρωπότητα ό,τι χειρότερο. Ολοι, μα ιδιαίτερα η σημερινή γενιά ζει και μεγαλώνει σε χειρότερες συνθήκες. Βιώνει τη μηδενιστική εκστρατεία κατά του σοσιαλισμού, τη μοιρολατρία λόγω της νίκης της αντεπανάστασης. Ο σοσιαλισμός, ανεξάρτητα από αδυναμίες, ελλείψεις και λάθη, που πρέπει να δούμε μέσα σε έναν καπιταλιστικό κλοιό και ως ένα πρωτόγνωρο κοινωνικό σύστημα, εξέφραζε τα συμφέροντα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φυλής και εθνικότητας.

Οι εχθροί του σοσιαλισμού σπιλώνουν το κοινωνικό εκείνο σύστημα, κάνοντας το άσπρο μαύρο, για να δημιουργήσουν ένα κλίμα αποδοχής της «νέας τάξης πραγμάτων». Πασχίζουν με κάθε τρόπο και μέσο να μας εξοικειώσουν με την ταξική εκμετάλλευση, τη μοιρολατρία, την καταπίεση, με το επάγγελμα του μισθοφόρου και της πορνείας. Θέλουν μια νεολαία χωρίς όνειρα και ιδανικά βουτηγμένη στα ναρκωτικά.

Σ' αυτή την παγκόσμια βαρβαρότητα, η ζωή δείχνει πως η απουσία του αντίπαλου δέους, ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος όσο ποτέ και σ' αυτή την παγκόσμια βαρβαρότητα οι λαοί, μαζί και εμείς όλοι, θα πρέπει να αγωνιστούμε για αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας. Η εναλλαγή στη διακυβέρνηση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν άλλαξε τη ζωή μας.

Διανύουμε κρίσιμη και υπεύθυνη περίοδο για το μέλλον της χώρας μας. Η επικείμενη εκλογική μάχη θα είναι σκληρή. Καλώ τους αγωνιστές και συντρόφους της λεβέντικης εκείνης γενιάς, που σήκωσε το ανάστημά της στον ξένο και ντόπιο φασισμό, που απομυθοποίησε το θηρίο, να δώσουμε τη «μάχη» των εθνικών εκλογών. Να στηρίξουμε τη συσπείρωση των ριζοσπαστικών δυνάμεων και να προσφέρουμε τον «οβολόν» μας κατά το μέτρο των δυνατοτήτων μας στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ. Ας σταθούμε και πάλι κοντά στις νεότερες γενιές που συνεχίζουν τον αγώνα μας, για μια άλλη πορεία που έχει ανάγκη ο τόπος μας και ο λαός μας.

Μέσω της τοπικής Οργάνωσης Πολυγύρου Χαλκιδικής του ΚΚΕ, προσφέρω 200 ευρώ.

Μαίρη Ζιώγα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ